Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

Tesla Model S-rijder wil geen 20.000 euro betalen voor nieuwe batterij. Blaast eigen auto op!

Tesla Model S-rijder wil geen 20.000 euro betalen voor nieuwe batterij. Blaast eigen auto op!

De garantie op oudere Tesla Model S-modellen is inmiddels verlopen. En dan wordt het vervangen van de batterij een extreem dure grap. Een Finse man kreeg voor die klus een offerte van 20.000 euro gepresenteerd. Hij besloot zijn Model S daarom maar op te blazen met dynamiet.

Tuomas Katainen uit Finland kocht een tweedehands Tesla Model S uit 2013. De eerste 1500 kilometer met zijn nieuwe aanwinst verliepen probleemloos, maar daarna begon de ellende. "Opeens vlogen de foutcodes mij om de oren", zegt hij tegen Gizmodo. Een Tesla-specialist hield de auto een maand lang in de werkplaats, maar kon hem niet repareren. De enige optie was een nieuwe batterij, hoorde Katainen. Iets wat hem 20.000 euro zou kosten en waarvoor hij de toestemming van Tesla moest vragen.

Een bomgordel van 30 kilo rond de Tesla Model S

In Finland kost een tweedehands Model S tussen de 30.000 en 40.000 euro. Een rekening van 20.000 euro voor een nieuwe batterij is dus een flinke aderlating. En dat vond Katainen ook. Hij haalde zijn Model S op bij de dealer en zei tegen een verbouwereerde monteur dat hij de auto ging laten ontploffen. Katainen gaf zijn Tesla aan de heren van het Youtube-kanaal Pommijätkät (wat zoiets betekent als 'bomgasten'), die in een oude steengroeve 30 kilo dynamiet aan de carrosserie bonden. Het resultaat kun je in de bijgaande video zien. "Niemand heeft ooit zoveel lol gehad met een Tesla", aldus Katainen.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken