Zestig jaar Renault 4 - Het nieuwe 'Viertje' wordt volledig elektrisch

Zestig jaar Renault 4 - Het nieuwe 'Viertje' wordt volledig elektrisch

Renault wil jullie aan de elektrische aandrijving hebben en zet daarom vol in op de nostalgie. Zowel de Renault 4 als de Renault 5 komt terug. Van die laatste hebben we al een fantastisch studiemodel gezien, de nieuwe 4 wordt op 26 november onthuld.

Van de Renault 5 Prototype - die al in januari werd gepresenteerd - worden we heel enthousiast. Hij doet retro op een goeie manier en combineert een modern uiterlijk op een fraaie wijze met elementen van de originele Renault 5 en de dikke 5 Turbo. Hopelijk wijkt het productiemodel er niet te veel vanaf.

Moderne auto met klassieke Renault 4-trekjes

Op Twitter heeft Renault nu een hint naar de nieuwe 4 gepubliceerd. Een kort filmpje, waarin we de auto van de voorkant zien en duidelijk de klassieke Renault 4-trekjes kunnen waarnemen: het bolhoed-achtige dak, de afgeronde neus, de ronde koplampen en zelfs de lijnen op de motorkap. De auto gaat Renault Air4 heten. 

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Renault 4 met links en rechts een andere wielbasis

Van de originele Renault 4 zijn tussen 1961 en 1992 meer dan 8 miljoen exemplaren gebouwd. Het bijzondere aan de auto is dat hij aan de linker- en rechterkant een andere wielbasis heeft. Dit komt doordat de twee torsieassen aan de achterkant - een voor het linkerwiel, een voor het rechterwiel - achter elkaar zijn geplaatst.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties