Nieuws

Apple-designers gaan eerste elektrische Ferrari tekenen. Krijgt-ie iPhone-trekjes?

Waarom de eerste elektrische Ferrari designtrekjes van de iPhone krijgt

Over vier jaar komt de allereerste volledig elektrische Ferrari op de markt. En die gaat designtrekjes krijgen van de iPhone en de Apple Watch, zo beelden we ons in. Want Ferrari heeft voor het ontwerp niet Pininfarina ingeschakeld, of het eigen Centro Stile, maar Apple-designers Jony Ive en Marc Newson. 

Lotus introduceert de volledig elektrische Evija, Pininfarina komt met de Battista en Ferrari ... wacht nog even af. Het roemruchte sportwagenmerk heeft twee plug-in hybrides in zijn leveringsprogramma: de Ferrari 296 GTB en SF90 Stradale. En daar blijft het voorlopig bij. De eerste elektrische Ferrari komt pas na 2025 op de markt, aldus verkoopdirecteur Enrico Galliera.

'Batterijtechnologie is nog niet goed genoeg voor Ferrari' 

Hij is echter niet bang om de boot te missen. "Wij denken dat batterijtechnologie op dit moment nog niet goed genoeg is voor toepassing in een supersportwagen. Het duurt nog minstens vijf jaar voordat het kan." En toch werkt Ferrari hard aan zijn eerste EV, zoals blijkt uit de overeenkomst met ontwerpers Jony Ive en Marc Newson.

Jony Ive en Marc Newson ontwierpen de Apple Watch

Ive en Newson maken onderdeel uit van het designerscollectief LoveFrom. Ze hebben een contract gesloten met Ferrari om niet alleen te werken aan de aankomende stekker-Ferrari, maar ook aan de kledingcollectie van het merk. Ive en Newson ontwierpen samen de Apple Watch. Ive is in Apple-kringen legendarisch. Hij tekende onder meer de iMac, de eerste iPod, iPhone en iPad. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken