Eerste suv van Lotus wordt 760 pk sterke elektrische auto

Eerste suv van Lotus wordt 760 pk sterke elektrische auto

Lotus Cars moet groeien. De Chinese eigenaar Geely pompt honderden miljoenen in de kleine Britse sportwagenfabrikant, want op termijn moet Lotus een wereldwijd luxemerk worden. En om dat te bereiken, is een suv nodig. Die komt in 2022 op de markt en heeft een 760 pk sterke elektrische aandrijflijn. 

Met sportwagens alleen gaat Lotus het niet redden. Daarom moet een suv voor de grote verkoopaantallen gaan zorgen. Bij Lotus in Hethel wordt hard gewerkt aan wat nu nog de Lambda heet: een volledig elektrische suv die in 2022 op de markt komt en in China gebouwd gaat worden.

Lotus Lambda met 600 of 760 pk

De suv van Lotus is al sinds 2016 in ontwikkeling. Eerst zou het model met een hybride-aandrijflijn worden uitgerust, maar dat idee is van de baan. Volgens het Britse Autocar komen er twee versies van de Lotus Lambda: eentje met een ruim 600 pk en een met 760 pk. De elektrische suv wordt de zwaarste Lotus ooit, met een gewicht dat rond de 2000 kilo komt te liggen. Wat bereik betreft mikt Lotus op zo'n 580 kilometer.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Verkopen moeten verdriedubbelen

Het hele leveringsprogramma van Lotus gaat de komende jaren op de schop. Het eerste volledig nieuwe model is de Esprit, die volgend jaar met een hybride-V6 boven de Elise en Exige komt te staan. Lotus wil zijn verkopen meer dan verdriedubbelen, van 1500 auto's nu, naar 5000 over een paar jaar.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties