Nieuws

Hoe zou jouw ideale Lotus Evija eruit zien?

Hoe zou jouw ideale Lotus Evija eruit zien?

Lotus bouwt niet meer dan 130 exemplaren van de 2000 pk sterke Evija. En waarschijnlijk hebben al die elektrische supersportwagens al een eigenaar. Dus die online configurator had Lotus echt niet hoeven klaarzetten. Maar we zijn toch blij dat de fabrikant het gedaan heeft.

Een 'time sink', noemen de Engelsen het; een activiteit waar je eigenlijk niets aan hebt, maar die de tijd zo lekker dood. Het spelen van Flappy Bird is er een voorbeeld van (kennen jullie die rotgame nog?), of het gedachteloos scrollen door je Facebook-tijdlijn. Eentje die onder autoliefhebbers populair is, is de online configurator. Want ook al kun je die Aston Martin, BMW M of Porsche toch niet betalen, het is altijd leuk om te kijken hoe je hem zou samenstellen.

In twee kleuren bestellen

Hetzelfde geldt voor de exotische Lotus Evija. De stekker-supersporter komt in een oplage van 130 exemplaren op de markt, kost zo'n 2 miljoen euro per stuk en is waarschijnlijk al lang uitverkocht, maar hem configureren kan natuurlijk geen kwaad (ga naar de Lotus-configurator). Helemaal omdat je hem in twee kleuren kan bestellen (een Evija in geelgroene Lotus-kleuren kan dus) en uit een fikse reeks lichtmetalen wielen kunt kiezen. Dus combineren maar! 

Hoe zou jouw ideale Lotus Evija eruit zien?
Hoe zou jouw ideale Lotus Evija eruit zien?
Hoe zou jouw ideale Lotus Evija eruit zien?

Geld van Geely

Lotus is ambitieus. De kleine Britse sportwagenbouwer is enige tijd geleden overgenomen door het Chinese Geely en heeft opeens diepe zakken. Er komt een heel nieuw leveringsprogramma aan, waarvoor de Evija als startschot dient. De elektrische hypercar is 2000 pk sterk en haalt op een volle batterij een WLTP-actieradius van maximaal 400 kilometer. Zijn topsnelheid ligt op 320 km/h. Het sprintje naar 100 km/h is in minder dan 3 seconden afgewerkt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken