Nieuws

Lamborghini heeft het allerbeste jaar ooit achter de rug

Lamborghini heeft het allerbeste jaar ooit achter de rug

Voor Lamborghini was 2019 een recordjaar. De wereldwijde verkopen stegen met maar liefst 43 procent (!), van 5750 naar 8205 auto’s. Niet verwonderlijk: de Lamborghini Urus was met afstand het bestverkochte model.

Het aantal afgeleverde sportwagens groeide veel harder dan de omzet. Die kwam 28 procent hoger uit op 1,81 miljard euro. De operationele winst over 2019 was 271 miljoen euro, wat Lamborghini een indrukwekkende winstmarge van 15 procent geeft.

Urus enorm populair

De nieuwe Lamborghini Urus beleefde in 2019 zijn eerste volledige verkoopjaar. Er gingen precies 4962 exemplaren van de sport-suv naar klanten. De Lamborghini Huracán en Aventador kwamen daar ver achteraan, met respectievelijk 2139 en 1104 stuks.

Gelimiteerde Lamborghini Sián

Voor 2020 heeft Lamborghini een aantal nieuwe modellen in de pijplijn zitten. Het gaat om nieuwe afgeleiden van de Huracán Evo, de gelimiteerde Sián en een paar onthullingen waar de fabrikant nog niks over wil zeggen.

Onzekerheid door coronavirus

Lamborghini heeft in 2019 het beste resultaat behaald in zijn 56-jarige geschiedenis. De eerste twee maanden van 2020 heeft het merk uitstekend geboerd, maar voor de rest van het jaar durft het geen voorspellingen te doen. Het coronavirus heeft Italië – en de wereld – hard geraakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken