Nieuws

Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden

Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn he? Een elektrische auto die je niet hoeft op te laden. Het Amerikaanse Aperta werkt eraan. Deze elektrische auto haalt voldoende enerige uit z'n zonnepanelen om op jaarbasis 17.000 km te rijden zonder aan de stekker te hoeven.

Wacht even… kennen we die driewieler nergens van? Ja hoor, de Californische start-up bestaat eigenlijk al ruim 15 jaar. Het werkte dit concept immers eerst uit met een kleine verbrandingsmotor. Die zou met één liter brandstof ruim 100 km ver kunnen komen. Maar het bedrijf ging in 2011 over de kop. Het waren Chinezen die met de centen voor een doorstart op de proppen kwamen. In een versie met verbrandingsmotor zagen ze niet zo veel heil meer, maar een elektrische variant daar zien ze wel brood in.

Driewieler

De Aptera realiseerde z'n ultralage verbruik destijds al door radicaal te zijn. Lichtgewicht, gestroomlijnd, met een lage rolweerstand. Vandaar de drie wielen.

Elektrische auto met grootste actieradius

Aptera maakt zich sterk dat de auto ergens tussen 30.000 en 59.000 dollar gaat kosten. De 17.700 km is vanzelfsprekend berekend op het meest ideale 'theoretische' scenario. In de praktijk zal daar weinig van terechtkomen en zal de Aptera aan de stekker moeten (ga dus op zoek naar mooie energie aanbiedingen). Maar goed, in theorie is dit dus de elektrische auto met de grootste actieradius. In 2022 moet het model op de markt komen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden
Elektrische auto rijdt 17.000 km zonder op te laden
Redactie
Door Redactie

Zoeken