Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand

Nu zakelijk financieren tegen 1,9% rente | Actie loopt t/m 23 september

Alfa Romeo verlaagt de rente! Een Alfa Romeo Tonale rijden voor €325 euro per maand Ontdek meer
Nieuws

Import tweedehands diesels ligt op zijn gat

Import tweedehands diesels ligt op zijn gat

Ten opzichte van vorig jaar is de import van gebruikte dieselauto's met 40 procent onderuitgegaan. Dat meldt kenniscentrum VWE. De import van occasions met benzinemotor daalde eveneens, zij het in veel mindere mate.

Na jaren van forse groei, is de import van occasions dit jaar licht aan het dalen. Van januari tot en met augustus 2018 kwamen 157.694 occasions naar ons land, dit jaar waren dat er 142.020. Dat betekent een daling van zo'n 16.000 auto's, oftewel een kleine 10 procent.

Diesel minder in trek

Die daling is vooral te wijten aan de sterk afnemende belangstelling voor dieselauto's. Vooral de kleinere modellen moeten het ontgelden. Alle geïmporteerde tweedehands diesels samen waren goed voor 21.029 auto's. Dat komt overeen met een afname van maar liefst 40,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook import benzinemodellen in de min

De import van benzinemodellen zit ook in de min, al is de daling daar veel minder nadrukkelijk. Er werden 113.580 gebruikte benzineauto's binnengehaald. Dat is een daling van 1,9 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2018.

Renault Captur

Van alle dit jaar geïmporteerde occasions is 15 procent een diesel, tegen 22 procent in 2018. Bij compacte SUV's, zoals de Renault Captur, is het dieselaandeel zelfs gehalveerd. Van de grotere dieselauto's daalden de aantallen eveneens, maar minder sterk.

Volkswagen Golf populairste import-diesel

De populairste importdiesel is nog altijd de Volkswagen Golf, al kreeg ook deze bestseller flinke klappen. Tot en met augustus dit jaar kozen 881 mensen voor een Golf Diesel. Vorig jaar waren dat er nog 1625 (-744). Op de tweede plaats volgt de Volvo XC60 met 755 exemplaren (-681). Daarna komt de BMW 3-serie Touring met 622 auto's (-361). De auto met het grootste aandeel diesels in de totale import is de Volvo V60. Dit jaar had tot nu toe 72 procent (503 stuks) van de ingevoerde V60's een dieselmotor onder de kap. Van januari tot en met augustus 2018 was dit echter nog 84 procent (1174 stuks).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Import tweedehands diesels ligt op zijn gat
Import tweedehands diesels ligt op zijn gat
Import tweedehands diesels ligt op zijn gat
Import tweedehands diesels ligt op zijn gat
Import tweedehands diesels ligt op zijn gat
Redactie
Door Redactie

Zoeken