Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Seat had al een vernieuwde Leon Cupra, goed voor 300 pk. En nu is er ook een daarvan afgeleide Cupra R. Althans, zolang de voorraad strekt, en die is niet bijster groot. Slechts 6 stuks zijn er bestemd voor de Nederlandse markt.

Wees er snel bij als je de blits wilt maken in deze (standaard 5-deurs) Leon Cupra R. Seat bouwt namelijk maar 799 exemplaren. Wereldwijd, waarvan er maar 6 aan Nederland zijn bedeeld. Exclusiviteit gegarandeerd dus, evenals snelheid.

Krachtigste ooit

Veel krachtiger is de Cupra R niet ten opzichte van de Cupra 300. Een bescheiden 10 pk komt erbij. Echter hiermee is de Cupra R wel de sterkte Cupra ooit gebouwd volgens de Spanjaarden. De Nederlandse petrolhead weet dan al dat dit een leugentje om eigen bestwil is, want er was immers al eens een evenzo sterke Leon Cupra op basis van de vorige generatie. Speciaal voor ons kleine kikkerlandje weliswaar, maar toch.

Daarbij moet gezegd dat enkel de handgeschakelde versie van deze Cupra R beschikt over 310 pk. Indien de koper kiest voor de DSG-automaat als transmissie stopt het bij 300 pk, zoals bij de reguliere variant.

Aangepaste ophanging

Een ding is in elk geval zeker. Veel sneller is er momenteel niet te koop op de hot hatch-markt. De Cupra 300 behoort – met een acceleratie van 5,7 seconden – al tot de allersnelste. Overigens is het niet bekend of die tien peekaa's extra de R nog ietsje sneller maken. Wel dat 'ie een vernuftig elektronisch differentieel tussen de aangedreven voorwielen heeft zitten voor maximale tractie. Ja, je leest het goed: ook deze speciale Cupra 4 krijgt niet het 4x4-systeem dat de Leon Cupra-station wel is toebedeeld. Ter compensatie is er een aangepaste ophangingsgeometrie.

Carbon

Mocht je het niet voor de extra snelheid doen of de scherpere rijprestaties, dan doe je het waarschijnlijk voor de looks. Als R smoelt de Leon Cupra namelijk nog lekkerder. Dankzij ornamenten die niet verkrijgbaar zijn op de gewone versie. Bovendien zijn deze stijlkenmerken opgetrokken uit carbon en zoiets doet het altijd goed op verjaardagen en aan de bar.

Duur, maar compleet

Er is bovendien keuze uit drie exclusieve koetswerkkleuren: Matte Grey, Midnight Black en Purenees Grey en allen in combinatie met details in een kopertint. Interesse? Weet dan ook alvast dat de vanafprijs is vastgesteld op € 56.900,-. Veel geld, maar daar krijg je ook best veel voor terug, los van de aansprekende prestaties.

Zo rust Seat iedere nieuwe Leon Cupra R uit met leder en Alcantara, het Media system Navi Plus met 8 inch touchscreen en 3D-navigatie (inclusief SMS-mogelijkheid, 10 GB harde schijf, WLAN en gratis navigatie-updates gedurende 3 jaar), Bluetooth-telefonie en audio-streaming, CD/DVD-speler, SD-kaartlezers en AUX- en USB-aansluiting. Ook een muziekinstallatie van het merk Beats en DAB+ zijn inbegrepen, net als adaptive cruise control, Front Assist, Licht-/regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties