Nieuws

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie

Bedrijfsmatig mag het dan niet zo denderend gaan met Bang & Olufsen (dat zichzelf in de etalage heeft gezet), op de werkvloer van de Deense hifi-fabrikant timmeren ze hard aan de weg. Ook voor de vernieuwde BMW 6-serie is er een compleet nieuw surround sound systeem ontwikkeld.

Van alle automerken is Audi de grootste afnemer van muzieksystemen van Bang & Olufsen, met laatst nog een '3D sound'-beleving voor de Q7. Maar ook in producten van Mercedes-Benz en Aston Martin laten de Denen zich graag horen. En in auto's van BMW, waarvan de vernieuwde 6-serie de eer heeft als eerste te worden uitgerust met het nieuwste carfi-paradepaardje van Bang & Olufsen: een 1.200 Watt sterk surround sound systeem, goed voor 14 actieve speakers en twee in de vloer van de auto opgenomen subwoofers.

Vehicle Noise Compensation

Meer speakers betekent niet per se een mooier geluid, maar het kan zelden kwaad. Mede daarom omvat het in totaal zestien luidsprekers tellende Bang & Olufsen high-end Surround Sound System liefst zeven tweaters voor het hoog en zeven voor de middentonen. De beide subwoofers kunnen elk een vermogen leveren van 500 Watt en het loopwerk heeft de mogelijkheid om 5.1-kanaals surround muziek aan te sturen.
Er is zelfs een speciale digitale sound processor (DSP) ontwikkeld dat – via een ingebouwde microfoon – continu het (ongewenste) geluid buiten en binnenin de 6-serie monitort en filtert zodat de muziek optimaal weer gegeven wordt. Bang & Olufsen noemt het Vehicle Noise Compensation, wat raakvlakken heeft met het bekendere active noise cancellation.

Oor- én oogstrelend
Bang & Olufsen zou Bang & Olufsen niet zijn als het de ogen van de luisteraars ook de kost geeft. Het design van het nieuwe systeem mag er zodoende ook zijn, mede dankzij de fameuze Acoustic Lens Technology die uit bijvoorbeeld het dashboard rijzen zodra de auto wordt gestart. In de vernieuwde BMW 6-serie worden deze daarnaast nog subtiel belicht door LED-verlichting voor een nog fraaier effect.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
Redactie
Door Redactie

Zoeken