Nieuws

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Kia Rio

Al weer 3 jaar is de Kia Rio op de markt en volgens de ongeschreven regels is het dan tijd voor een eerste facelift. De Zuid-Koreaanse fabrikant doet hier in elk geval vrolijk aan mee, want zowel het ex -als interieur van de Rio ging op de schop, hetzij er mild te werk is gegaan.

Met een milde facelift hoopt Kia de Rio een extra verkoopstimulans te geven, maar bestaande klanten niet voor het hoofd te stoten. De Rio was immers het bestverkochte model in 2013 voor Kia en dat mag gerust zo blijven. De lichte make-over moet enkel voor een fris uiterlijk zorgen. Daarom heeft het 2015-model slechts een nieuwe voor- en achterbumper en onopvallendere mistlampen meegekregen. Verder zijn drie nieuwe designs voor de velgen, welke in 15, 16 en 17 inch verkrijgbaar zijn, en twee nieuwe kleuren voor het plaatwerk: Urban Blue en Digital Yellow.

Moderner interieur
Ook binnenin is er het één en ander opnieuw vormgegeven. Zo is het chroom meer aanwezig op plekken als de vier ventilatoren op het dashboard en om de nieuw ontworpen omlijning van de radio. De EX-modellen komen standaard met stoffen bekleding maar er is nu ook de optie om dit te veranderen in grijs leer. Andere nieuwe opties ten opzichte van de huidige Rio zijn DAB digitale radio en een nieuwe generatie van Kia’s audio-navigatie systeem met een 7 inch display.

Vier motoren
De gefacelifte Rio krijgt de beschikking over vier motoren, die een vermogen leveren tussen de 75 en 109 pk. Schakelen verloopt via een handgeschakelde vijf- of zesbak of een automatische transmissie met vier versnellingen. De aandrijflijnen die in Nederland te kiezen zijn, zijn nog onbekend en worden kenbaar gemaakt na het debuut op de Autosalon van Parijs. begin 2015 start in elk geval de verkoop. 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Kia Rio
Redactie
Door Redactie

Zoeken