Nieuws

5 snelle stationwagons voor sportieve huisvaders

Die gelikte coupé, knetter-sportieve roadster of stuiterende hot-hatch moet het veld ruimen. Waarom? Er moet een kinderzitje op de achterbank en een mega bagageruimte beschikbaar voor een kinderwagen, luiertas en speelgoed. Nou, wees niet bevreesd. Het aanbod aan sportieve stationwagons wordt alsmaar groter. Dit zijn de vijf waaruit je de komende tijd kunt kiezen. En dat is echt geen straf.

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake

Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake

Oké, het is niet de ruimste - want een Shooting Brake - maar zeker wel de leukste van dit vijftal. De 360 pk sterke viercilinder blaast elk van zijn concurrenten het stof in de ogen. En dankzij 4Matic-vierwielaandrijving nog veilig ook. Je vrouw is wel te overtuigen!

Ford Focus ST Wagon

Ford Focus ST Wagon

Iets braver wellicht, en zeker een flink stuk goedkoper, maar met 250 pk alsnog geen doorsnee stationwagon. Hij is ook leverbaar in bescheiden grijs of zakelijk zwart hoor, mocht vrouwlief het rood wat te opvallend vinden. Lees meer »

Volkswagen Golf R Variant

Volkswagen Golf R Variant

Inderdaad, een Golf met ballen. Met 300 pk zelfs de tweede sterkste in dit lijstje. En zijn uiterlijk zal niemand als opvallend of overdreven bestempelen. Politiek correct bijna. Lees meer »

Seat Leon ST Cupra 280

Seat Leon ST Cupra 280

Seat zette met de Leon Cupra 280 de snelste tijd neer op de Nürburgring. Dan is het toch beslist geen straf om de daarop gebaseerde ST op de oprit te zetten? Lees meer »

Skoda Octavia Combi RS

Skoda Octavia Combi RS

Hij staat niet zonder reden op plaats vijf. De Octavia Combi RS is de minst sterke van dit vijftal en bovendien ook de minst spectaculaire. Maar mochten bovenstaande vier niet door de keuring komen, dan kun je altijd nog lobbyen om bij de Skoda-dealer te gaan kijken. Lees meer »

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken