Alfa GT eindelijk met 1.8 TwinSpark

Het heeft even geduurd, maar eindelijk presenteert Alfa de basisversie van de GT. Nog voor het einde van het jaar staat de Alfa GT met 140 pk sterke 1.8 TS in de showrooms. Prijzen in Nederland beginnen bij € 29.950,-.

Een jaar geleden kwam de door Bertone ontworpen Alfa GT op de markt. Er was toen keuze uit een 2.0 JTS (165 pk), een 3.2 V6 (240 pk) en een 1.9 JTD common-rail dieselmotor (150 pk). Nu rond Alfa het gamma van de GT af naar beneden met de 140 pk sterke 1.8 liter TwinSpark. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en heeft 10,6 seconden nodig om 100 km/h te bereiken. De topsnelheid ligt op 200 km/h.

Uitrusting
Net als met de andere drie motoren levert Alfa het instapmodel van de GT ook in de uitrustingsniveaus Impression, Progression en Distinctive. In de Impression uitvoering beschikt de GT over onder andere cruise control, mistlampen vóór, radio/CD-speler met 8 speakers, airco, elektrisch bedienbare en verwarmbare spiegels, centrale vergrendeling op afstandsbediening, armsteun vóór en achter en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Op veiligheidsgebied zijn 6 airbags, ABS met EBD en ASR standaard.

Prijzen
De prijzen van de Alfa GT 1.6 TS beginnen in Nederland bij € 29.950,- voor de Impression. De 2.0 JTS is er vanaf € 33.625,-, de 1.9 JTD vanaf € 34.950,- en het topmodel, de 3.2 V6, is er vanaf € 44.975,- en wordt dan meteen geleverd als luxe Distinctive uitvoering.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties