Nieuws

Fiat Bravo Extreme: laat maar komen!

Over een opvolger hebben we nog niets gehoord, maar met 2007 als geboortejaar moet de Fiat Bravo welhaast op z’n laatste benen lopen. Dus mocht Fiat nog eenmaal willen knallen met hun C-segmenter dan is de Bravo Extreme een geschikte kandidaat. Laat maar komen!

De Abarth 500 en Abarth Punto zijn dan wel geen hardlopers, ze dragen wel bij aan levend houden van hun donor. De Bravo is weliswaar ook nog altijd te koop, maar het is al enige tijd zo angstvallig stil rond het model dat we vrezen voor een dergelijke dood. Dat Fiat’s middenklasser wel degelijk nog potentieel bezit bewijst hij als Extreme, een concept ontworpen door Fiat Design Centrum in Belo Horizonte (LATAM). De studie zou zo in productie kunnen als Abarth Bravo en daarmee een stil heengaan voorkomen.

Historisch verantwoord
Het exterieur van de Bravo Extreme is niet zomaar een hersenspinsel maar een verwijzing naar Fiat’s verleden toen het merk nog actief was in de racerij. Zo is de grille afgeleid van de Mefistofele-racewagen uit 1908. De lak is dan weer helemaal van deze tijd door hem mat uit te voeren, en ook de LED-koplampen zijn hypermodern. En nu vinden wij de voorzijde al bijzonder geslaagd, de achterzijde weer het nog meer te overtuigen. Of de Extreme dat ook qua rijden doet komen we misschien later achter, Fiat heeft in ieder geval werk gemaakt van de prestaties. Voorin de neus ligt namelijk een zwaar opgevoerde 1.4 liter T-Jet met een vermogen van 253 pk en een rijkelijk koppel van 325 Nm. Daarnaast is het onderstel met 5 millimeter verlaagd en is het chassis 10% stijver dan de gewone Bravo.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken