Overige

De impact van onderhoudsmiddelen op een auto

De impact van onderhoudsmiddelen op een auto

Stel dat je onderweg bent naar een belangrijke meeting, maar je krijgt opeens pech. Erg vervelend en vaak gebeuren dit soort dingen op precies de verkeerde momenten. Onderhoudsmiddelen zoals motorolie kopen is dan ook van groot belang. Pleeg je niet regelmatig onderhoud aan de auto, dan kunnen diverse onderdelen gaan slijten. Zo ook diverse onderdelen van de motor. Besluit je om door te rijden met versleten onderdelen, dan kan dit onveilige situaties veroorzaken. Ook kan de rest van je auto beschadigen, waardoor er een dure reparatie nodig is. Wij vertellen je wat onderhoudsmiddelen zoals olie zoal voor je auto doen. Lees snel verder voor meer informatie.

Olie: een van de belangrijkste onderhoudsmiddelen

Olie is een van de belangrijkste onderhoudsmiddelen voor de auto. Geen enkele auto kan zonder olie, dus het is zeker aan te raden om tijdig te olie te vervangen en ook regelmatig een check te doen of je auto nog voldoende olie heeft. Heeft de motor geen olie meer, dan zal deze geen smering meer hebben. De motor loopt vast en zal vervolgens niet meer werken. Tot hoeverre je jouw auto onderhoud met olie heeft veel invloed op de prestaties en levensduur van je motor. Met olie van bijvoorbeeld Oliehandel zal je merken dat je motor beter blijft functioneren, langer mee zal gaan en in een goede conditie blijft.

De olie vervangen

Genoeg olie in je auto hebben is niet voldoende, want je moet de olie ook regelmatig vervangen. Olie zal namelijk op den duur vervuild raken, waardoor de smering van de olie ook achteruit zal gaan. De vuildeeltjes die gevormd worden, zullen in het oliefilter achterblijven. Er komt dan weliswaar geen vuil in de motor, maar het blijft wel een feit dat de motorolie minder smerend is.

Het oliefilter vervangen

Naast het verversen van je olie dien je ook het oliefilter regelmatig te vervangen. Als je met de auto gaat rijden, zal de olie aangetast worden. Als je vooral korte ritjes maakt, zal de kwaliteit van de olie sneller verminderen dan wanneer de auto langer stilstaat. Wil je dat de motor goed gesmeerd is en de olie in goede conditie blijft, dan is het zeker belangrijk om het oliefilter regelmatig te laten vervangen. Al deze onderhoudsmiddelen zorgen er namelijk voor dat jouw auto langer meegaat en je niet snel last zal krijgen van pech onderweg.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken