Overige

Reizen met je nieuwe auto? Zo ben jij voorbereid en rij jij optimaal je avontuur in

Reizen met je nieuwe auto? Zo ben jij voorbereid en rij jij optimaal je avontuur in

Het is voor veel mensen gebruikelijk om met de auto af te reizen naar hun vakantiebestemming. Dit is in veel gevallen de meest logische keuze omdat je met de auto gemakkelijk en comfortabel grote afstanden kunt afleggen. Bovendien heb je de auto al in bezit waardoor je weinig hoeft voor te bereiden voor de reis. Dat is wel anders wanneer je de keuze maakt om het vliegtuig te pakken. Echter, indien je ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan, is een goede voorbereiding erg belangrijk.

Voorkom autopech door je auto na te laten kijken

Als je met de auto naar een verre vakantiebestemming wilt afreizen, is het verstandig om je auto voordat de reis begint nog even na te kijken. Zo verklein je de kans dat je met pech op de vluchtstrook komt te staan aanzienlijk. Wanneer je van plan bent om je auto alvorens je vakantie begint na te laten kijken bij de garage, is het verstandig om hier voldoende tijd voor in te plannen. Mocht er iets mis zijn met de auto, weet je zeker dat de auto gerepareerd is voordat je vertrek gepland staat.

Houd rekening met het krijgen van een lekke/zachte band

Bij een lange rit is de kans aanwezig dat je een lekke band krijgt of dat je te maken krijgt met een zachte band. Als dit gebeurt, is het fijn als je je hier op voorbereid hebt. Hierdoor heb je namelijk de mogelijkheid om zonder hulp van de wegenwacht je weg te vervolgen. Indien je te maken hebt met een zachte band, is het handig om een draagbare autobanden compressor bij je te hebben. Je kunt hiermee snel en eenvoudig je banden oppompen waardoor je snel weer onderweg bent. Daarnaast is het verstandig om een reservewiel mee te nemen zodat je ook bij een lekke band niet met je handen in het haar hoeft te zitten.

Om de kans op het krijgen van een lekke band te verkleinen, is het verstandig om de bandenspanning na te kijken voor je vertrekt. Naast het feit dat de kans op een lekke band hierdoor kleiner wordt, bespaar je ook nog eens geld. Een auto rijdt namelijk zuiniger wanneer de bandenspanning optimaal is. Daarom is het aan te raden om je banden na te kijken voordat je een lange rit gaat maken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken