Tuning & styling

MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8

MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8

Brabus heeft een Mercedes Viano gepakt en er een 6.1 liter V8 in gehangen. Het resultaat is een MPV met de prestaties van een sportauto: 0-100 km/h in 6,1.

Al meerdere records heeft Brabus neer weten te zetten met haar tuningsprogramma. Zo werd er een Mercedes E-klasse voorzien van een V12 en ook de M-klasse heeft een V12 voorin gekregen. Het resultaat werd opgenomen in het Guinness Book of World Records onder respectievelijk de snelste straat-legale sedan en de snelste SUV ter wereld.
 
Snelste MPV ter wereld?
Deze Mercedes Viano kan waarschijnlijk te boek gaan als de snelste MPV ter wereld want de V8 in het vooronder geeft de Viano vleugels. Standaard is de zwaarst leverbare motor in de Viano een 3.2 liter V6 met 218 pk. Deze V8 heeft een inhoud van 6.1 liter en levert een vermogen van 426 pk. Het koppel van 621 Nm komt vrij bij 4.100 tpm en de prestaties liegen er niet om. In 6,1 seconden wijst de naald 100 km/h aan en de topsnelheid is begrensd op 245 km/h, het blijft immers wel een MPV.
 
Aanpassingen
Aan de V8 heeft Brabus een aangepaste vijftraps automaat gekoppeld en wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen. Het hoge vermogen van de V8 is vrijgekomen dankzij diverse aanpassingen. Zo is de lucht- en brandstofinlaat van de motor verbeterd, het motormanagement aangepast en een sportuitlaatsysteem gemonteerd. Dit uitlaatsysteem eindigt aan de achterkant van de Viano in 4 dikke uitlaatpijpen.
 
Niet alleen voor de show...
Deze 4 uitlaatpijpen zijn niet het enige wat zichtbaar is aan de Viano V8. Zo is er ook een andere grille gemonteerd, zijn er Brabus-logo´s aangebracht en heeft Brabus een spoilerlip van carbon gemonteerd. Aan de zijkant zien we zij-skirts met geïntegreerde LED-lampjes (instapverlichting). Aan de achterkant zien we een aangepaste achterbumper en een spoiler. Het spoilerwerk op de Viano is niet puur voor de sier maar heeft ook een functie. De Viano is een MPV en heeft bij een topsnelheid van 245 km/h geen wegligging van een sportauto waardoor het nodig was om voor de nodige extra neerwaartse druk te zorgen. Tot slot zijn er 18 inch lichtmetalen velgen met banden in de maat 245/45 ZR18 gemonteerd.
 
Interieur
Brabus heeft ook het interieur aangepakt. De dikke stoelen zijn voorzien van leer en alcantra en diverse accessoires zijn gemonteerd. Een aangepaste teller, aluminium pedalen en diverse kleine andere aluminium details sieren het interieur op. Een compleet Brabus multimediasysteem bestaande uit o.a. een DVD-speler en een computer met internetverbinding ontbreken niet.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8
MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8
MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8
MPV met sportauto prestaties: Brabus Viano V8
Redactie
Door Redactie

Zoeken