1650 kilometer op één tank in een BMW 7-serie! Dit is waarom diesel geweldig is

1650 kilometer op één tank in een BMW 7-serie! Dit is waarom een diesel geweldig is

Diesel ... Boe! Bah! De brandstof van de duivel, met roet erin en stikstofoxiden en zo. Maar een dieselmotor is ook efficiënt en zuinig. Kijk maar eens naar wat een Britse Youtuber deed: een rit van 1650 kilometer op één tank. In een BMW 7-serie nog wel.

Joe Achilles, een Britse Youtuber, reed in zijn BMW 730d van Londen naar Madrid. Een rit van ruim 1650 kilometer. In theorie zou dat niet op één tank moeten kunnen in een 730d van de vorige generatie. Het officiële NEDC-verbruik van de 3,0-liter zescilinder turbodiesel voorin is 1 op 18,9, de tank is 78 liter groot en dus heeft de BMW een range van 1474 kilometer. Maar toch waagde de Engelsman het erop.

Na 1650 kilometer had de BMW zelfs nog diesel over

Op zijn 22 uur durende rit scoorde Achilles een verbruik van 1 op 22,7. En dat in een 5 meter lange, 1730 kilo zware luxelimousine! Dat is meer dan indrukwekkend. Erg snel ging de monsterrit dan ook niet. Achilles hield de cruisecontrol op een bescheiden 100 km/h om het verbruik laag te houden. Het grappige is bovendien dat hij aan het einde van zijn reis nog genoeg diesel in de tank had voor nog eens 150 kilometer. De 730d had dus bijna 1800 kilometer ver kunnen komen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.


Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties