Vernieuwde BMW Z4 Roadster

BMW presenteert de vernieuwde Z4 Roadster. Het model zal vanaf voorjaar 2006 leverbaar zijn. Naast een aantal uiterlijke wijzigingen, is ook het motorenprogramma van de Z4 Roadster gewijzigd en uitgebreid.

Op de komende Detroit Motor Show beleeft de vernieuwde Z4 Roadster zijn wereldpremière. De nieuwe BMW Z4 Roadster onderscheidt zich ten opzichte van zijn voorganger onder meer met een licht gewijzigd front, met in de bumper geïntegreerde mistlampen, een nieuw vormgegeven grille, licht gewijzigde achterlichten en bumper en een bredere luchtinlaat. Bovendien zijn voortaan vier nieuwe velgsoorten leverbaar, in het formaat 17 of 18 inch.

Motorische wijzigingen
Naast een aantal uiterlijke wijzigingen, is ook het motorenprogramma van de Z4 Roadster gewijzigd en uitgebreid. De zescilinder lijnmotoren zijn verder ontwikkeld en bieden nu nog meer vermogen. Het modellengamma van de Z4 begint nog steeds met de 2.0i (150 pk) viercilinder. De 2.2i (150 pk) is geschrapt en vervangen door de 2.5i. Deze 2.5 liter metende zescilinder ontwikkelt een vermogen van 177 pk en een koppel van 230 Nm. Daarmee is de Z4 2.5i in staat om in 7,7 seconden naar 100 km/h. Nog sneller is de 2.5si die met een vermogen van 218 pk en een koppel van 250 Nm de Z4 in 6,5 seconden naar de 100 km/h weet te sleuren. Het topmodel is de Z4 3.0i die met zijn vermogen van 265 pk en koppel van 315 Nm prachtige prestaties weet te leveren. Slechts 5,7 seconden heeft de Z4 3.0i nodig om naar 100 km/h te sprinten. Zijn topsnelheid ligt op 250 km/h. Behalve de basismotor (2.0i) zijn hiermee alle motoren van de Z4 verbeterd en krachtiger geworden. Met name de 3.0i is met een vermogenswinst van 34 pk behoorlijk sterker.
 
Zesbak
Alle motorvarianten van de Z4 worden geleverd met een nieuwe handgeschakelde zesbak. De 2.5si en 3.0si zijn optioneel leverbaar met een zestraps automaat. Deze automaat is opnieuw geprogrammeerd en te bedienen met flippers op het stuurwiel. Volgens BMW is het zesde verzet van de automaat geen overdrive maar een echte versnelling die bijdraagt aan het sportieve karakter van de auto.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

 
Veiligheid
Op veilgheidsgebied levert BMw een aantal nieuwe elektronische systemen. Hill Start Assistance houdt de remmen vast als je op een helling staat. Hierdoor hoef je de handrem niet te gebruiken bij de hellingsproef. Een ander systeem is het Automatic Dry Braking dat bij nat weer regelmatig even de schijfremmen aanraakt om deze droog te maken. Dit verbeterd de remweg omdat je schijven niet meer nat zijn. Met een druk op de knop DTC (Dynamic Traction Control) verbeterd de grip, met name in het geval van slechte weeromstandigheden zoals sneeuw en ijzel. Om op tijd stil te staan in geval van nood levert BMW een 17 inch remsysteem op de 3.0i.
 
Prijzen nog niet bekend
De vernieuwde BMW Z4 Roadster beleeft zijn wereldpremière op de Detroit Motor Show. De auto staat in het voorjaar van 2006 bij de dealers.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties