Shelby 1000: Ford Mustang met meer dan 1.000 pk

Geef Shelby een Ford Mustang en je weet wat er gebeurt: binnen de kortste keren is 'ie krachtiger dan ooit en kun je dikkere strepen trekken dan ooit. Deze keer zit er helaas een aantal addertjes onder het gras.


De Shelby 1000 is precies* wat je ervan mag verwachten. Shelby heeft 1.000 pk uit de 5.2 liter V8 weten te persen, onder andere dankzij een 4.5 liter supercharger van Whipple. De Amerikanen zijn ook met andere onderdelen alles behalve kinderachtig. Ook aangepakt: de brandstofpomp, intercooler én de versnellingsbak.

Dan de addertjes. Want er zijn er nogal wat. De eerste: de Shelby 1000 kost je 170.000 dollar, exclusief de aanschaf van een originele Ford Mustang. Die moe je namelijk zelf afleveren bij Shelby. Addertje 2: Shelby kan er slechts 50 per jaar ombouwen, dus de kans is groot dat je even geduld moet hebben.

En de grootste adder: de Shelby 1000 mag in tegenstelling tot zijn voorganger niet de openbare weg op. Dat zou namelijk betekenen dat de fabrikant aan allerlei regels en eisen zou moeten voldoen en daar hebben ze in Amerika niet zo van.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties