695 Biposto is snelste Abarth ooit (update: prijs bekend)

Het ‘meest Abarth van alle Abarth's’, zo noemt het Italiaanse merk haar nieuwste creatie. De Abarth 695 Biposto is natuurlijk van origine een Fiat 500, maar dan op een serieus te nemen anabolenkuur. Onderhuids is het echt een licht ontvlambaar bommetje.

Update 5 december 2014: Al sinds maart aan het aftellen tot je de 695 Biposto kunt bestellen? Dan hopen we maar dat je flink gespaard hebt. Je moet namelijk minimaal € 49.950,- overschrijven naar Abarth. Pittig, niet?! Nou, wordt het volgende nieuws er niet veel beter op. De vanafprijs is zonder de begeerlijke goodies als de race-transmissie en andere tierelantijntjes die het plaatje pas echt af maken. Wil je die niet missen? Dan moet je al redelijk snel meer dan € 75.000,- overhandigen aan de Italianen. Dat is pas echt schrikken!

Racemachientje 

Als eerbetoon aan het 50-jarig jubileum van de 695 staat deze nieuwe Biposto, dat tweezitter vertaald naar het Nederlands betekent, momenteel in Genève te schitteren. In de normale Abarth 500 en 595 is het al niet behelpen qua vermogen, maar er is altijd een overtreffende trap. De 695 Biposto haalt namelijk 190 pk uit de 1.4 liter T-Jet motor. Ongekend hoog voor een auto van dit formaat en gewicht. De weegschaal geeft namelijk een schamele 997 kilogram aan wanneer de Biposto erop staat. Hierdoor schiet deze stadsrakker van oorsprong vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,9 seconden, om vervolgens door te knallen naar zijn top van 230 km/h. Geloof ons, dat is zeer hard in een auto van net aan drieënhalve meter.

“Geloof ons, dat is zeer hard in een auto van net aan drieënhalve meter.”

Fusie

Indrukwekkende prestatiecijfers, maar rijdt de 695 Biposto ook een beetje? Abarth vindt van wel want betitelt hun watervlugge benjamin als 'de ideale fusie tussen een straatauto en een racer'. Ze doen echter geen loze belofte. Een scala aan high-performance onderdelen zetten die stelling namelijk kracht bij. Kijk alleen al even naar de zijruiten. Juist, daar zitten schuifraampjes in. Direct uit de racerij overgenomen en gemaakt van het ultralichte polycarbonaat. Brembo schrijfremmen, een Akrapovic uitlaatsysteem, Extreme Shox schokdempers, lichtgewicht 18-inch OZ velgen en natuurlijk kuipstoelen zijn tevens slechts een greep uit het totale assortiment aan race-onderdelen die de Abarth 695 Biposto rijk is. Wie nu nog niet overtuigd is van de potentie van dit bommetje…
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties