Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Hyundai Ioniq 6 prijzen: groot bedrag voor een grote actieradius - First Edition uitverkocht

Hyundai Ioniq 6 prijzen: groot bedrag voor een grote actieradius

De eerste prijzen van de Hyundai Ioniq 6 zijn even schrikken. Voor de Ioniq 6 First Edition betaal je minimaal 62.895 euro. Goedkopere uitvoeringen van de elektrische Hyundai volgen later.

Nederland krijgt 250 exemplaren van de Ioniq 6 First Edition (en die zijn allemaal al vergeven). Dat is een luxe uitgevoerde versie met 20-inch wielen en twee elektromotoren (325 pk en 605 Nm). Hyundai communiceert een rijbereik van 519 kilometer. Er zijn vier kleuren om uit te kiezen en voor een blauwe, witte of grijze betaal je 62.895 euro. Voor de chique kleur Gravity Gold Matte moet je 63.095 euro aftikken.

Een Ioniq 6 First Edition private leasen kost 869 euro per maand, op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Een contract voor 48 maanden met evenveel kilometers kost 949 euro per maand.

Hyundai Ioniq 6 prijzen: groot bedrag voor een grote actieradius
Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Ioniq 6 met 614 kilometer actieradius komt later

Doordat de Ioniq 6 First Edition op zulke grote wielen staat en twee elektromotoren heeft, is het niet het absolutie toppunt van zuinigheid. De zuinigste versie komt tot wel 614 kilometer op een acculading stroom. Dan hebben we het over een Ioniq 6 met 18-inch wielen en één elektromotor die nog in pijplijn zit. Beide versies hebben een batterij van 77,4 kWh. De voordeligste uitvoering wordt vermoedelijk de versie met een kleine batterij van 53 kWh met één elektromotor achterin.

Op de hoogte blijven van nieuwe elektrische auto's?

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je aan voor onze gratis autonieuwsbrief!

Hyundai Ioniq 6 First Edition heeft deze opties

De standaarduitrusting is omvangrijk, met de volgende uitschieters. De Hyundai Ioniq 6 First Edition heeft een glazen schuifdak, stoelverwarming voor en achter, een head-up display en een 360-gradencamera. Een warmtepomp verwarmt de batterij of de cabine en camera’s in de (conventionele) buitenspiegels filmen je dode hoek als je een knipperlicht gebruikt.

Je kijkt naar twee beeldschermen van 12,3 inch, luistert naar een Bose-audiosysteem met 7 luidsprekers en regelt de mate van regeneratie met flippers achter het stuur.

Hyundai Ioniq 6 prijzen: groot bedrag voor een grote actieradius
Hyundai Ioniq 6 prijzen: groot bedrag voor een grote actieradius

Géén digitale buitenspiegels voor Hyundai Ioniq 6 First Edition

Bij de First Edition-uitvoering ontbreken trouwens de futuristische digitale buitenspiegels die je op de foto's ziet, en dat is een beetje raar. De eerste 250 exemplaren zijn rijdende visitekaartjes voor het nieuwe model en dan is het vreemd als die uitvoering niet over de allernieuwste techniek beschikt. Al is het voor de kopers misschien we zo fijn, want niets kijkt beter dan echte spiegels.

Hyundai Ioniq 6 First Edition bestellen

Op 9 november 2022 10.00 uur start de pre-sale van de Hyundai Ioniq 6 First Edition. Voor Nederland zijn 250 exemplaren beschikbaar, verdeeld over 4 kleuren. De eerste auto's worden uitgeleverd in 2023. Je krijgt een gratis Ionity Premium-laadpakket, waarmee je goedkoper (niet gratis!) kunt snelladen bij Ionity-laadstations.

 Update: alle 250 exemplaren van de Hyundai Ioniq 6 First Edition hebben een eigenaar gevonden, dus de introductieversie is uitverkocht.


Tip
De nieuwe Fiat 500
De nieuwe Fiat 500

Ontdek de stad in stijl. Stap vanaf €359,- per maand in de 100% elektrische Fiat 500 en profiteer nog van €2950,- overheidssubsidie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken