Nieuws

Citroën Ami Buggy - Dit kleine 'legervoertuigje' was binnen 18 minuten uitverkocht

Citroën Ami Buggy - Zo'n schattig 'legervoertuig' hebben we nog nooit gezien

Kijk die Citroën Ami Buggy toch eens kordaat zijn! Met zijn matte camouflagekleur, zijn gele korporaalstrepen en zijn deurtjes als dranghekken. We weten beter, maar anders zouden we denken dat hier een piepklein, elektrisch legervoertuigje staat. Maar nee, de Ami Buggy kon je gewoon kopen, in een zeer beperkte oplage. Kon ja, want hij was al binnen 18 minuten uitverkocht.

De reactie van het publiek op de My Ami Buggy Concept van eind december was zo positief, dat Citroën met een versie voor de consument komt. Een beetje afgezwakt, dat wel, want de terreinbanden van het studiemodel, het reservewiel op het dak, de tralies voor de koplampen en schijnwerpers boven de voorruit hebben het productiestadium niet gehaald.

Citroën Ami Buggy zonder deuren, mét een hekwerk

Toch staat hier een kloek elektrokarretjes. De matgroene camouflagekleur geeft hem een leger-vibe, net als de gele strepen op de neus, die bij een militair de rang van korporaal zouden symboliseren. Verder is opvallend dat Citroën de deuren uit het scharnier heeft getrokken en er een soort hekwerk voor in de plaats heeft gemonteerd.

Citroën Ami Buggy - Zo'n schattig 'legervoertuig' hebben we nog nooit gezien

Oplage van 50 stuks, genummerde plaque op het dashboard

De Citroën Ami Buggy ging deze week in de verkoop. De oplage van 50 stuks was binnen 18 minuten uitverkocht. Stuk voor stuk hebben ze speciale goudkleurige wielen, een genummerde plaque op het dashboard en een open dak dat kan worden opgerold, zoals vroeger ook in de Citroën 2CV kon.

Auto Review reed al met de Citroën Ami van Opel

Aan de aandrijflijn van de Citroën Ami verandert niks. Hij is een elektrische brommobiel met een topsnelheid van 45 km/h en een bereik van zo'n 70 kilometer. Een paar weken geleden mocht Auto Review-redacteur Bart Smakman met de Opel-variant rijden: de Rocks-e. Dat hij erg enthousiast was, lees je in zijn eerste review.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken