Nieuws

Novitec geeft Tesla Model 3 de Ferrari-behandeling

Novitec 'doet' de Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is al geen muurbloempje, maar de in het Zuid-Duitse Stetten gevestigde autoverfraaiingsspecialist Novitec Rosso zag bij de elektrische Model 3 nog wel wat ruimte voor verbetering.

Ontwerper van dienst bij Tesla is Franz von Holzhausen. Voordat hij voor Elon Musk ging werken, hanteerde hij het penseel voor onder meer Volkswagen. Daar tekende hij de Concept 1, waaruit vervolgens de New Beetle voortkwam. Op het designatelier van General Motors stond hij aan de wieg van de Pontiac Solstice en Saturn Sky – bij ons beter bekend als de Opel GT. Later verhuisde Von Holzhausen naar Mazda.

Exotische supercars … en Tesla's

Bij Tesla zwaait Franz von Holzhausen al sinds de eerste schetsen van de Model S de scepter over de ontwerpafdeling. Ook de Model 3, X en Y kwamen onder zijn leiding tot stand. Het design van Tesla wordt alom geprezen, maar er blijven altijd partijen die ruimte zien voor verbetering. Zoals Novitec Rosso, het Zuid-Duitse bedrijf dat zich toelegt op de verfraaiing van exotische supercars van Ferrari, Lamborghini, Maserati en McLaren, precies zoals de gefortuneerde klant dat wenst. Maar Novitec heeft ook een 'customization'-pakket in het assortiment voor Tesla's. Na de Model S en Model X, is nu de beurt aan de Model 3 'by Novitec'.

Tesla Model 3-wiel in 72 kleuren

Novitec heeft voor de Tesla Model 3 een bodykit ontwikkeld dat bestaat uit een stabiliserende spoilerlip voor de voorbumper, dorpelskirts ter opvulling van de rijhoogte en een vlijmscherpe windgeleider voor op de achterklep. De hele set is gemaakt van koolstofvezel. Ook heeft Novitec een setje 21-inch wielen voor de Tesla Model 3 gesmeed, waarvan de vijf spaken doen denken aan de wieken van een windmolen. Elk wiel is ontworpen voor een optimale koeling van de remmen en kan zodoende niet verwisseld worden met het wiel linksachter of rechtsvoor. Aan de voorzijde liggen er banden in de maat 245/30 ZR 21 omheen, achter in 295/25 ZR 21. Voor het Novitec NV2 wiel zijn 72 verschillende kleuren beschikbaar.

De techniek blijft ongemoeid

Ook het onderstel van de Tesla 3 is door Novitec onder handen genomen. Stijvere sportveren kunnen worden gecombineerd met de standaard schokdempers, waarbij de Model 3 30 mm dichter bij het asfalt komt te liggen. Volgens Novitec heeft dit een gunstig effect op de aerodynamica van de Tesla Model 3, en wordt het stroomverbruik verminderd. Ook voor het interieur kan de Tesla-gebruiker aankloppen bij Novitec. Er worden allerlei onderdelen gemaakt van speciale materialen als carbon en aluminium, en bekleed met leer en/of alcantara, in elke kleur die de koper maar wenst. Novitec laat de techniek van de Tesla Model 3 verder ongemoeid. Het Novitec-pakket kan worden geleverd op alle vermogensvarianten van de Model 3.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Novitec 'doet' de Tesla Model 3
Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Zoeken