Nieuws

Nieuwe Skoda Superb Combi: groter dan groot

Maak kennis met de nieuwe Skoda Superb Combi, welke nog groter is geworden dan hij al was. Met de achterbank neergeklapt kan er maar liefst 1.950 liter bagage worden meegenomen. En alsof dat nog niet voldoende is nam ook de ruimte voor alle passagiers toe tot nog indrukwekkender waarden.

Na de onthulling en onze test met de nieuwe Superb verbazen ons de cijfers niet, maar dat neemt niet weg dat het indrukwekkend is wat Skoda heeft neergezet. Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Superb Combi in alle opzichten gegroeid. Zijn wielbasis nam met 8 cm toe, de spoorbreedte groeide zowel voor als achter en ook de schouder-, knie- en hoofdruimte werd verder vergroot. En dat terwijl de Superb Combi al zo'n extreem ruime auto was.

Een bagageruimte van jewelste
Om des te meer te benadrukken hoe groot de Superb Combi wel niet is geeft de bagageruimte pas echt blijk van het volume van de auto. Daar kan 660 liter worden opgeborgen, nog eens 27 liter dan voorheen. En wanneer de achterbank wordt neergeklapt kun je zelfs 1.950 liter vervoeren.

Maar er is meer

Door het ruimteaanbod vergeten we bijna welke kwaliteiten de Superb nog meer te bieden heeft. Want ook op het gebied van afwerking, comfort, uitrusting en design zijn grote stappen gemaakt. Wat voor stappen? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onze test met de nieuwe Superb (hatchback).

Prijzen nieuwe Skoda Superb Combi
De prijzen van de nieuwe Superb Combi liggen in alle gevallen € 1.300,- boven die van de hatchback. Dat betekent dat de prijslijst start bij € 29.090,- voor de 1.4 TSI Greentech (125 pk). Diesel-rijden kan vanaf € 31.040,- met de 1.6 TDI Greentech (120 pk) welke dan meteen ook in aanmerking komt voor 20% bijtelling, net als de 150 pk sterke 2.0 TDI en de 190 pk sterke versie van die diesel. Vlak na de zomer staat de station-versie bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken