Nieuws

Officieel: Seat Leon ST

Officieel: Seat Leon ST

Seat stelt ons voor aan de derde telg van de Leon-familie, de ruime Leon ST. De stationwagen combineert volgens de Spaanse fabrikant zowel de looks, dynamische prestaties alsook praktische bruikbaarheid voor iedere dag.

Dankzij de additionele 27 centimeter komt de totale lengte van de Leon ST uit op 4,54 meter. Het gevolg is dat de binnenruimte fors groeide ten opzichte van de vijfdeurs variant. Schopt de reguliere Leon het nog tot 380 liter aan laadruimte, de stationwagen verstouwt minimaal 587 liter. Gaat de achterbank helemaal naar beneden dan groeit de bagageruimte tot maximaal 1.470 liter. Hiermee komt de stationwagen in de buurt van de ruimste modellen in het segment, de Skoda Octavia Combi en de Volkswagen Golf Variant die met respectievelijk 610 en 605 liter nog net iets meer kunnen verstouwen.

Neerklapbare passagiersstoel

De toegevoegde praktische waarde heeft gelukkig geen nadelige effect gehad op het sportieve exterieur. De Leon ST oogt juist gebalanceerd en past prima naast de dynamisch gelijnde Leon SC en reguliere vijfdeurs Leon. In het interieur vinden we minder verschil met z’n directe broers. Wel verhoogde Seat de functionaliteit van de ST door een neerklapbare passagiersstoel te monteren. Zodoende kan de Spanjaard gemakkelijk extra lange voorwerpen vervoeren.

Adaptieve cruise controle
Ook wat het motorenpalet betreft zijn de overeenkomsten vanzelfsprekend groot. Dit betekent een moderne line-up van TSI- en TDI motoren die qua cilinderinhoud variëren van 1.2 tot 2.0 liter en qua vermogen van 86 pk tot 184 pk. Seat heeft echter nog wel een primeur voor de Leon ST bewaard. De station-uitvoering is als eerste Leon te bestellen met adaptieve cruise control. Dit radar gestuurde systeem is te combineren met zowel handgeschakelde uitvoeringen als ST-versies met een DSG-transmissie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Officieel: Seat Leon ST
Redactie
Door Redactie

Zoeken