Nieuws

Sportieve Citroen C5 van Carlsson

Sportieve Citroen C5 van Carlsson

Naast de officiele premiere van de nieuwe C4 presenteerde Citroen tijdens de Salon van Parijs ook een door Carlsson opgeleukte C5. De Duitse tuner heeft zich behoorlijk uit kunnen leven op de C5 die er nu erg dik uit ziet.

Als basis heeft Carlsson een C5 (Break) met 3.0 V6 en automatisch zesversnellingsbak genomen. De voorkant is aangepast met een gewijzigde voorbumper waarin een grotere luchtinlaat, mistlampen en een voorspoiler zijn geintegreerd. De zijkant is voorzien van zij-skirts die de auto optisch lager maken, bovendien zijn 17 inch lichtmetalen velgen met 225/45 banden gemonteerd. De achterkant wordt gekenmerkt door een dikke achterbumper met daaronder een dikke dubbele uitlaat. De kofferklep wordt gesierd door een logootje waarop de tuner zijn handtekening nalaat.
 
:Lederen sportstoelen
Het interieur ademt ook een sportieve sfeer uit. De stoelen zijn met leer bekleed in de combinatie blauw/zwart of beige/zwart. In de hoofdsteunen is het logo van Carlsson te vinden en de deurpanelen zijn ook met leer bekleed.
 
Technische modificaties
Bij de technische modificaties die Carlsson aan de C5 heeft gedaan stond voorop dat de auto altijd gemakkelijk bestuurbaar moest blijven en dat er aan comfort niet teveel moest worden ingeleverd. De C5 van Carlsson heeft aanpassingen meegekregen aan de motor, versnellingsbak, vering, demping en besturing. Motorisch is de motor niet alleen aangepast op het gebied van het motormanagement maar ook de luchtinlaat en het luchtfilter werden aangepast. De C5 van Carlsson heeft volgens Citroen ook meer vermogen en koppel gekregen, met name bij lage snelheden, maar helaas zijn de exacte gegevens niet bekend.
 
Meer Carlsson modellen
De C5 Carlsson heeft z´n premiere gemaakt tijdens de Salon van Parijs en zal spoedig bij de dealers staan. Wanneer de C5 van Carlsson succes zal hebben dan beloofd Citroen dat er meer van dit soort modellen zullen worden ontwikkeld.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Sportieve Citroen C5 van Carlsson
Sportieve Citroen C5 van Carlsson
Sportieve Citroen C5 van Carlsson
Sportieve Citroen C5 van Carlsson
Redactie
Door Redactie

Zoeken