Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit [update]

Hè hè, eindelijk een suv met 7 zitplaatsen waarin je op de 3de zitrij niet opgevouwen zit

Suv-modellen met zeven zitplaatsen zijn er genoeg. Maar als volwassene heb je op de derde zitij vaak niks te zoeken of je beroep moet slangenmens zijn. Het volgende automerk komt echter met een suv met zeven zitplaatsen waarin ook de boekhouder op de derde zitrij uitstekend zit.

Toyota onthult op 8 februari 2023 op de Chicago Auto Show de nieuwe Toyota Grand Highlander. En getuige een foto die Toyota de wereld in heeft gestuurd, zit je op de derde zitrij als volwassene tamelijk riant. Sterker: je houdt knieruimte over! Geen wonder dat opa naar zijn kleindochter lacht. Ze zit ver genoeg zodat hij voldoende armruimte heeft om met zijn smartphone te pielen. En dan is er in het portiervak ook nog plek voor een drinkfles en een notitieblok. En ook een usb-aansluiting is aanwezig.

[update] De Toyota Grand Highlander is onthuld en hier zijn de foto's. De grote suv met drie zitrijen is in de VS leverbaar met drie aandrijflijnen: een 2,4-liter turbobenzinemotor en twee hybrides - een zuinige en een krachtige. De Grand Highlander is 'roadtrip ready' dankzij 13 bekerhouders en 7 usb-poorten. Als je achter het stuur zit, heb je de beschikking over een 12,3-inch touchscreen. De optionele digitale binnenspiegel is wel zo handig als de passagiers op de achterbanken gekke hoedjes dragen en zo het zicht naar achteren blokkeren. 

Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit
Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit
Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit
Hè hè, eindelijk een 7-zits suv waarin je op de 3de zitrij niet klem zit

Schaalkoffers of toilettassen

De Toyota Highlander (zonder de toevoeging Grand) die in Nederland leverbaar is, is een hybride suv met zeven zitplaatsen. Met een lengte van bijna vijf meter is het werkelijk een lel van een hybride suv. Hierin passen ook zeven personen maar dan houd je nog maar weinig bagageruimte over. Voor de Toyota Grand Highlander belooft Toyota dat bij een volledige bezetting nog altijd zeven stuks bagage in de bagageruimte passen. Of dit schaalkoffers of toilettassen zijn, zegt Toyota dan weer niet.  

Hè hè, eindelijk een suv met 7 zitplaatsen waarin je op de 3de zitrij niet opgevouwen zit

Bakbeest

Toyota zegt ook nog niet of de Toyota Grand Highlander langer wordt dan de gewone Toyota Highlander. Gezien de foto van de derde zitrij moet dat bijna wel. Dat gezegd hebbende, denken we niet dat de Toyota Grand Highlander de oversteek naar Europa maakt. Want de normale Toyota Highlander is voor Nederlandse begrippen al een bakbeest. Fijn als je in Wassenaar woont en over een eigen oprijlaan beschikt, minder fijn als je drie hoog achter in de Jordaan woont en je buurvrouw Tante Leen heet. 

Meer nieuws van Toyota ontvangen? 

Ontvang wekelijks het laatste autonieuws, de beste tests en af en toe een aanbieding.

Meld je dan aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief (dank!)

Opa op de passagiersstoel

De Nederlandse Toyota-dealers zetten in 2022 welgeteld 86 exemplaren van de Toyota Highlander op kenteken. Ter vergelijk: Skoda verkocht in Nederland 2078 stuks van zijn Skoda Kodiaq die eveneens als een suv met zeven zitplaatsen uitgerust kan worden. Hoeveel samengestelde gezinnen Nederland tegenwoordig ook telt, de Toyota Grand Highlander blijft vast en zeker in Amerika waar hij geproduceerd wordt. Zet opa dan maar op de passagiersstoel naast de bestuurder ...

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wouter Vastenhout
Door Wouter Vastenhout

Noemt zichzelf geen ‘petrolhead’, want er is meer in het leven. Kan dus niet alle interne codes van automodellen opdreunen. Uitzondering is F56, de modelcode van de derde generatie Mini Cooper waar hij momenteel in rijdt. Heeft sinds 2007 ook een eerste generatie Mazda MX-5. Eerst als dagelijks vervoer, maar inmiddels genietend van zijn pensioen. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties