Vandaag is Tesla Battery Day: dit gaat Elon Musk onthullen (update)

Vandaag is Tesla Battery Day: dit gaat Elon Musk onthullen (update)

Tesla Battery Day klinkt als een evenement voor kinderen; AA-batterijen beschilderen, Duracell-konijnen aaien – dat soort activiteiten. In werkelijkheid is het een uitgebreide blik in Tesla’s batterijtoekomst. Nieuwe technieken bedoeld om vanaf 2022 te gebruiken.

Update 23-09 - nieuwsoverzicht

De Tesla Battery Day is afgelopen. Klik hieronder voor meer nieuws over de onthullingen:

- Goedkope Tesla van 25.000 dollar en ander nieuws van de Tesla Battery Day

- Tesla Model S Plaid onthuld: 320 km/h en 840 km actieradius

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Oorspronkelijk bericht van 22-09

Tesla’s staan bekend om hun grote accu’s en de mogelijkheid om die razendsnel te vullen bij een van de vele Superchargers. Wat dat betreft heeft geen enkel ander automerk zijn elektrische zaken zo goed op orde als Tesla. En dankzij de innovaties die onthuld worden tijdens de Tesla Battery Day, moet dat zo blijven.

Hoe laat begint Tesla Battery Day?

Rond 22.30 uur Nederlandse tijd begint de aandeelhoudersvergadering van Tesla. Hier plakt Elon Musk het Tesla Battery Day-evenement aan vast. Aanvankelijk was het plan om het batterijnieuws in april wereldkundig te maken, maar dat werd uitgesteld vanwege het coronavirus. 

Verwachte onthullingen voor Tesla Battery Day

Dankzij Elon Musk en zijn voorliefde voor Twitter, weten we nu al wat voor soort onthullingen we kunnen verwachten. Hij belooft onthullingen bedoeld voor de lange termijn, in het bijzonder voor de Tesla Roadster, de Tesla Cybertruck en de Tesla Semi (de vrachtwagen). Die modellen zijn gebaad bij grote accupakket. De batterijtechniek die onthult wordt, gaat pas echt in serieproductie in 2022.

Elon Musk voegt eraan toe dat Tesla batterijcellen blijft inkopen bij Panasonic, LG en CATL, maar dat het merk evengoed een tekort aan accupakketten verwacht te hebben vanaf 2022. ‘Tenzij Tesla zelf actie onderneemt’, wat doet vermoeden dat het automerk zijn eigen batterijen gaat produceren. En veel ook.

“Dan is er ook nog de cobalt-discussie: minder is beter.”

De nieuwe accutechniek moet aan hoge verwachtingen voldoen: de nieuwe batterijen moeten goedkoper worden, sneller te produceren zijn en een grotere capaciteit hebben. Als de levensduur ook nog eens toeneemt, dan haakt dat mooi in op Tesla’s streven om een 1-miljoen-mijl batterij te ontwerpen: een accu die 1,6 miljoen kilometer meegaat. Dan is er ook nog de cobalt-discussie: minder is beter. Tesla gebruikt voor zijn accupakketten nu al minder cobalt dan bijvoorbeeld Volkswagen, maar het kan altijd beter.

Tesla Battery Day livestream

Een bak popcorn op schoot, Tesla aan de oplader. Op de website van Tesla kun je de livestream van Tesla Battery Day volgen. Startijd: 22.30 uur.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties