Jeep Wrangler met V8 verpest het Ford Bronco-feestje

Jeep Wrangler met V8 verpest het Ford Bronco-feestje

Wat een toeval, nietwaar … Dat Jeep nou net besluit om de Wrangler Rubicon 392 Concept te lanceren op de dag van de Ford Bronco-onthulling. Je zou bijna denken dat het zo gepland is. 

En dat is het natuurlijk ook. Jeep probeert een beetje van de glans van de Ford Bronco-introductie te stelen. Officieel is de Wrangler 392 Concept een studiemodel, maar reken er maar op dat hij op de markt komt. Volgens Jeep is er een duidelijke vraag vanuit de (Amerikaanse) klant naar een Wrangler met achtcilinder. Die is er decennialang niet geweest.

Jeep Wrangler Rubicon 392 met 6,4-liter V8

Achter de zeven sleuven van de Jeep-grille ligt een 6,4-liter V8 (en wij hier maar elektrisch en hybride rijden) met 456 pk en 610 Nm. Volgens Jeep is het daarmee mogelijk om in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te sprinten. Al is de Wrangler Rubicon 392 daar natuurlijk niet voor bedoeld. 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Tussenbak voor lage gearing

De 4x4 is uitgerust met een tussenbak voor lage gearing en sperdifferentiëlen op de voor- en achteras. Hij doet het qua aan- en afloophoeken (51,6 en 40,1 graden) nóg beter dan de Ford Bronco. De Jeep Wrangler Rubicon 392 Concept is geschoeid met 37-inch terreinbanden om 17-inch lichtmetalen wielen.


Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Jeep Wrangler met V8 verpest het Ford Bronco-feestje
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties