De RS-overtroffen: Audi RS 6 en RS 7 performance

Jij dacht dat de RS-modellen van Audi aan hun top zitten? Nee hoor, zo bewijst Audi vandaag. Het presenteert met haar performance-label namelijk de overtreffende trap van de RS-modellen. De RS 6 Avant en RS 7 Sportback mogen zich als eerste met dit performance-label aan de wereld tonen. En ze komen boven de zeshonderd pk!

De RS 6 Avant performance en RS 7 Sportback performance lijken de ouderwetse pk-wedloop weer in gang te zetten. Want schaamteloos overklast Audi hiermee concurrent Mercedes die met de E 63 AMG S de koppositie overnam toen deze werd gepresenteerd. In Ingolstadt konden ze dat blijkbaar moeilijk aanzien. Zodoende kreeg de 4.0 liter V8 biturbomotor er 45 pk bij en hoest nu een totaal van 605 pk op. Minstens zo indrukwekkend is het koppel. Dat steeg (mede dankzij de overboost) tot 750 Nm.

Prestatie-verbetering

Het laat zich raden dat de prestaties hierdoor ook zijn verbeterd. Audi geeft op dat de beide RS'en 0,2 seconde sneller naar 100 km/h sprinten en de acceleratie naar 200 km/h zelfs 1,4 seconde sneller afleggen. De elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h kan via het optionele dynamic-pakket worden verhoogd naar 280 en zelfs 305 km/h.

Technische optimalisatie

Enkel een motorische oppepper is het niet. Ook aan de techniek sleutelde Audi's RS-afdeling. Zo is er
een sportdifferentieel op de achteras en is de geïntegreerde dempercontrole instelbaar via Audi drive select. Als alternatief levert Audi daarnaast het stijvere RS sportonderstel 'plus' met Dynamic Ride Control (DRC).
Eveneens nieuw voor de performance-modellen is dat de bestuurder - net als bij de nieuwe Audi R8 - met behulp van een speciale knop op het stuur kan variëren tussen de standen auto, comfort, dynamic en individual zonder zijn ogen van de weg te halen.

Sportieve opsmuk

Uiterlijk zijn de twee performance-modellen ondermeer te herkennen aan de 21 inch velgen, sportief gestylde bumpers met grote luchtinlaten vóór en de zwaar aangezette diffuser onder de achterzijde. De hoogglans zwarte honingraatgrille, de gewelfde dorpels en mat-titaniumkleurige accenten behoren eveneens tot de performance-extra's.

7 mille

Audi rekent een slordige 7.000 euro extra voor de vermogenstoename en sportieve extra's. De RS 6 Avant performance mag zodoende voor € 155.590,- de showroom verlaten. De RS 7 Sportback performance is er vanaf € 167.620,- en daarmee eveneens zo'n 7 mille duurder.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties