Japanse Mini: Daihatsu Trevis

In augustus staat de Daihatsu Trevis - een nieuwe auto in het A-segment - bij de dealers. De Trevis is een compacte auto die gekenmerkt wordt door een laag brandstofverbruik. Het Mini-gehalte van de Trevis is zeer hoog.

Daihatsu presenteerde de Trevis in eerste instantie als Gino. De auto wordt in Japan dan ook als Mira Gino verkocht. Op de Autosalon van Genève werd de Trevis voor het eerst aan het Europese publiek getoond. Aan het einde van de zomer van 2006 zal de Trevis bij de Daihatsu-dealers staan.

Hoog Mini-gehalte
Het design van de Trevis wordt gekenmerkt door speelse ronde lijnen. De grote ronde koplampen mt ronde ringen en de karakteristieke grille geven de auto volgens Daihatsu een klassiek aanzicht. Naar onze mening heeft Daihatsu wel heel erg goed gekeken naar de oude en ook nieuwe Mini. Vooral de voorkant heeft veel weg van het oude Engelse autootje. Enkele kenmerken van de moderne Mini vinden we terug in het interieur. Zie bijvoorbeeld de grote aluminiumkleurige band op het dashboard.

Stadsautootje
Doordat de Trevis slechts 3,40 meter lang is en een draaicirkel heeft van 8,80 m is deze zeer goed handelbaar in de stad. Een parkeerplaats vinden die groot genoeg is zal weinig problemen opleveren. Ook manoeuvreren in druk stadsverkeer levert weinig problemen op. Vanwege de recht vormgegeven A-stijl (en voorruit), het grote ronde achterraam en de nauwelijks schuin aflopende motorkap is de auto voor de bestuurder zeer overzichtelijk.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Zuinige driecilinder
De Trevis wordt, net als de Cuore, aangedreven door een 1.0 liter driecilinder 12V DVVT-motor (dynamische variabele kleptiming). Deze motor kenmerkt zich door een zeer laag verbruik van slechts 4,8 liter per kilometer en een CO2-uitstoot van 114 gram per kilometer. De driecilinder motor zal op de snelweg weinig kracht tonen, maar zal in stadsverkeer en op B-wegen prima voldoen.

Milieusubsidie
De prijzen van de Trevis zijn nog niet bekend. Als de auto in augustus bij de dealers staan zal de kleine Daihatsu in ieder geval in aanmerking komen voor € 500,- milieusubsidie.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties