Crowdfunding Sono Motors mislukt. Hoe nu verder voor EV met zonnepanelen?

Crowdfunding-actie van Sono Motors mislukt. Hoe nu verder?

Vanavond geen knallende kurken op het hoofdkantoor van de Duitse start-up Sono Motors. Het bedrijf achter de Sono Sion vroeg zijn achterban om 50 miljoen euro en kreeg dat niet. Na 30 dagen is de deadline verstreken en staat de teller op 32.519.405 euro. Hoe nu verder?

Wij hebben een zwak voor de Sono Sion. De betaalbare elektrische auto heeft zonnepanelen aan de buitenkant en mos in het dashboard. Die panelen zorgen voor 34 kilometer extra range op een zonnige dag. Het mos houdt de luchtvochtigheid in de cabine op peil en filtert tot 20 procent van de vieze deeltjes uit de lucht. Bovendien kun je het onderhoud grotendeels zelf uitvoeren. Kortom: het is geen mooie auto, maar wel een slimme.

50 miljoen euro in 30 dagen

Om de Sono Sion productieklaar te maken, is veel geld nodig. Op Sonomotors.com lezen we dat het bedrijf er met conventionele investeerders niet uitkwam. Ze moesten teveel concessies doen. In plaats daarvan werd de achterban om geld gevraagd, 50 miljoen euro maar liefst. En dat had de afgelopen 30 dagen ingelegd moeten worden.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Crowdfunding Sono Motors verlengen?

Nu is de deadline verstreken en staat de teller op 32.519.405 euro. Dat is evengoed een indrukwekkend bedrag, maar het is niet genoeg. Sono Motors heeft besloten zijn supporters te laten stemmen over het verzetten van de deadline. Als zij akkoord gaan, dan loopt het crowdfundingproject door tot 20 januari 2020. De uitslag van de stemming verwachten we op 3 januari. Ze zullen toch niet de stekker eruit trekken?

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Crowdfunding-actie van Sono Motors mislukt. Hoe nu verder?
Crowdfunding Sono Motors mislukt. Hoe nu verder voor EV met zonnepanelen?
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties