Nieuws

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Elektrische auto's maken ook op de occasionmarkt een stevige groei door. In de eerste helft van dit jaar werden ruim 4500 tweedehands EV's verkocht. Ruim drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Onbetwiste koploper is de Tesla Model S. Dat blijkt uit cijfers die VWE heeft vrijgegeven.

Eigenlijk is die enorme groei geen groot wonder. Het aanbod van elektrische auto's in het wagenpark is simpelweg stevig toegenomen. Een groot aanbod betekent natuurlijk niet altijd een succesvolle verkoop. Maar wat blijkt: occasionkopers hebben steeds meer interesse in een elektrische auto. Dit blijkt uit de korte statijd van de gebruikte EV's. Staat een conventionele occasion gemiddeld 75 dagen op een nieuwe koper te wachten, een tweedehands elektrische auto wordt al na gemiddeld 54 dagen verkocht.

Tesla Model S aan kop

Van de ruim 4500 elektrische occasions die in de eerste zes maanden van 2019 aan de man werden gebracht, is de Tesla Model S verreweg het populairst, zo blijkt uit de cijfers van VWE. Een goede tweede is de Volkswagen e-Golf. De verkopen van de Tesla Model X zijn opvallend sterk gestegen, terwijl deze auto nieuw juist veel minder geod verkocht wordt sinds de bijtellingsregels begin dit jaar werden aangescherpt.

Opvallend: Fiat 500

Ook de top 10-notering van de elektrische Fiat 500 is opmerkelijk. Deze is nieuw immers nooit verkocht in ons land. De auto is door Fiat als moetje ontworpen voor de Amerikaanse markt, en biedt een actieradius van slechts 130 kilometer, maar blijkbaar zijn veel Nederlanders wel voor de kleine EV te porren.

Top 10 elektrische occasions*

1. Tesla Model S 745
2. Volkswagen e-Golf 334
3. Renault Zoe 300
4. BMW i3 271
5. Nissan Leaf 127
6. Jaguar I-Pace 204
7. Tesla Model X 175
8. Fiat 500 164
9. Audi e-tron 158
10. Hyundai Kona Electric 126

*Eerste halfjaar 2019, bron VWE

Tesla Model S meest gecontroleerd op schade

Een logisch gevolg van de populariteit van de Tesla Model S als occasion is dat er ook meer naar de historie gekeken wordt. Autoverleden.nl merkt dat er steeds meer schaderapporten worden opgevraagd voor volledig elektrische auto's. De meest opgevraagde elektrische auto in het systeem van Autoverleden is, hoe kan het ook anders, de Tesla Model S. Opvallend is dat uit de autohistorie blijkt dat Tesla's vaak 1 eigenaar hebben gehad. Daarnaast is de NAP tellerstand ook logisch in de database.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken