Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement!

Pak jouw magazine-moment en blijf op de hoogte van de autowereld!

Tijdelijk maar liefst 49% korting op een jaarabonnement! Bekijk actie >
Nieuws

Waar láát Audi de extra gastank in de nieuwe A3 g-tron?

Audi A3 Sportback g-tron

Rijden op aardgas of groengas is lekker goedkoop én beter voor het milieu. Goed nieuws dus, dat de vernieuwde Audi A3 Sportback g-tron dankzij een extra gastank tot 400 kilometer ver komt op gas alleen. Onder de motorkap ligt ook een nieuwe motor: een 131 pk sterke 1.5 TFSI.

De extra gastank is een stalen tank met een capaciteit van 4 kilo. Hij vergezelt de twee bestaande tanks van met glasvezel versterkt kunststof die samen pakweg 14 kilo aardgas of groengas bewaren. De totale capaciteit van zo'n 18 kilo aardgas resulteert in de actieradius van 400 kilometer.

Benzinetank kleiner

Om plaats te maken voor de derde tank is de benzinetank kleiner gemaakt. Daar past voortaan nog maar 9 liter in. Dus dáár laat Audi de extra gastank. Op het instrumentarium houd je in de gaten hoeveel benzine en aardgas er nog over is.

Druk van 580 bar

Aangezien sommige mensen een gastank aanzien voor een bom die bij elke botsing kan exploderen, haast Audi zich om de veiligheid van de A3 g-tron op te hemelen. "Volgens wettelijke voorschriften mag een aardgastank in een auto bezwijken onder een druk van 470 bar. Bij die van de Audi A3 Sportback g-tron gebeurt dat pas bij 580 bar." Dat is een geruststellend idee.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Prijs

De vernieuwde Audi A3 Sportback g-tron is eind maart te bestellen en wordt eind mei geleverd. Hij kost 34.870 euro. Dat is 1210 méér dan de goedkoopste A3 met een viercilinder benzinemotor (35 TFSI: 33.660 euro).

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Audi A3 Sportback g-tron
Audi A3 Sportback g-tron
Audi A3 Sportback g-tron
Audi A3 Sportback g-tron
Audi A3 Sportback g-tron
Audi A3 Sportback g-tron
Redactie
Door Redactie

Zoeken