Cupra Formentor binnenkort gewoon te koop

Cupra Formentor

Op de dag af is Cupra nu een jaar losgeweekt van Seat. En dat wordt gevierd met deze Formentor. Hoewel er al meerdere Cupra's zijn gepresenteerd, gaat het hier over de eerste écht nieuwe auto van het sportieve merk.

Niets ten nadele van de Cupra Ateca en Ibiza Ateca, maar feitelijk zijn die natuurlijk opgepepte, omgekatte Seat's. De Formentor daarentegen is echt helemaal nieuw. Geen enkel ander merk (binnen de Volkswagen Groep) ging er al eerder mee aan de haal. Vooralsnog gaat het nog om een concept, maar dat is slechts een formaliteit. Binnen een jaar of wat blinkt er een productiemodel in de showrooms. En naar verluidt wijkt die niet tot nauwelijks af van de auto op deze foto's.

“Zoals het een Cupra betaamt oogt de Formentor lekker sportief”

Prima door een deur met Ateca

Buitenmaten zijn niet prijsgegeven nog, maar naar schatting is de Cupra Formentor nauwelijks kleiner dan de Cupra Ateca. Je zou daardoor denken dat dit weleens een uiterst korte carrière voor die laatste zou kunnen betekenen, maar kijk nog eens goed naar de Formentor en concludeer dat dit waarschijnlijk wel los zal lopen. De Formentor is namelijk meer crossover dan SUV. En nu we toch ietwat op de zaken vooruit aan het lopen zijn: iets in ons zegt dat je in de Formentor ook alvast een flinke scheut van de nieuwe Leon kunt ontdekken. Kortom, al met al best een andere auto.

Krachtige PHEV

Zoals het een Cupra betaamt oogt de Formentor lekker sportief. En zo zal hij ook rijden, beweren de Spanjaarden, niet in de laatste plaats dankzij een krachtige aandrijflijn. Verwacht echter geen opgefokte viercilinder-benzine of potige diesel in het vooronder, maar een hybride-aandrijflijn. Althans in deze conceptversie.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

De elektro-unit is goed voor 245 pk en dankzij het hoge 'stationaire' koppel waar geëlektrificeerde auto om bekend staan, worden er aansprekende prestaties beloofd. Een DSG-automaat zorgt voor de overbrenging en de Cupra Formentor beschikt tevens over een sperdifferentieel en Progressive Steering. Geheel elektrisch rijden kan overigens ook; over een maximale afstand van 50 kilometer volgens WLTP.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Cupra Formentor
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties