Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu

MG ZS EV

MG ZS EV is een elektrische SUV die geproduceerd wordt door het Britse automerk MG. Het model werd geïntroduceerd in 2019 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire modellen van het merk.

MG ZS EV

MG ZS EV: Een elektrische auto met ruimte voor verbetering

De MG ZS EV is een elektrische auto die qua prijs aantrekkelijk is. Het accupakket is ruim en de auto heeft een goede actieradius. Helaas zijn er veel kleine eigenaardigheden die het gebruik van de auto onhandig maken. Daarnaast is de geluidsisolatie slecht, waardoor je veel ruis in de cabine ervaart.

MG ZS EV Long Range: 376 km op een acculading

De gefacelifte MG ZS EV kreeg nieuwe batterijen en een grotere actieradius. De MG ZS EV Long Range heeft een capaciteit van 70 kWh en een WLTP-actieradius van 440 kilometer. Toen de MG ZS EV in 2019 op de markt kwam, deden we nog geen uitgebreide actieradiustests. Dat model had een batterij van 44,5 kWh. Recentelijk kreeg de ZS EV een facelift en nu kun je kiezen uit een Standard Range met 50,3 kWh en een Long Range met 70 kWh. Wij testen de versie met de grootste batterij. Als je constant honderd rijdt met de MG ZS EV Long Range, kom je 376 kilometer ver. We meten namelijk een stroomverbruik van 18,6 kWh/100 km. De weersomstandigheden zijn prima voor deze tijd van het jaar: 9 graden, droog en windstil. Bij 130 km/h vreet de MG ZS EV Long Range veel stroom: 29,1 kWh/100 km. De MG ZS EV Long Range komt uit op een 130 km/h-actieradius van 240 kilometer. Het is een slimme zet van MG om de ZS EV met een grote batterij van 70 kWh aan te bieden (meerprijs: 4000 euro). Met zoveel energie aan boord, is zijn vrij hoge stroomverbruik niet storend.

MG ZS EV Long Range

Op de 42e plek in onze actieradiustesten staat de MG ZS EV Long Range. De auto heeft een bereik van 440 kilometer volgens de opgave van de fabrikant, maar in onze testen kwam hij slechts 376 kilometer ver. Desondanks is dit een goede prestatie voor een elektrische auto in zijn prijsklasse.

MG ZS EV wordt aantrekkelijker dankzij tijdelijke verdubbeling van overheidssubsidie

Het Chinese merk MG heeft besloten de overheidssubsidie voor particuliere kopers van de elektrische MG ZS EV te verdubbelen. Dit betekent dat de auto momenteel 22.985 euro kost in plaats van 30.985 euro. De overheidssubsidie op elektrische auto's is veel te weinig, schreven wij eerder, en MG is het kennelijk met ons eens. Korte uitleg over de subsidie op elektrische auto's: voorheen konden alleen zakelijke rijders profiteren van stimuleringsmaatregelen, maar nu is er ook een regeling voor particulieren. Koop je na 4 juni 2020 (dus nu) een volledig elektrische auto met een minimale range van 120 kilometer, dan kun je 4000 euro subsidie krijgen voor een nieuwe en 2000 euro subsidie voor een tweedehandse. De maximale nieuwprijs mag niet meer bedragen dan 45.000 euro. Voordeligste elektrische auto: Daar valt de MG ZS EV dus keurig in. Kopers krijgen daarom 4000 euro van de overheid en tijdelijk ook nog 4000 euro van de importeur. Met zijn nieuwe vanafprijs van 22.985 euro is de MG ZS EV momenteel een van de goedkoopste (lees: minst dure) elektrische auto's op de Nederlandse markt. Modellen als de DS 3 Crossback e-Tense, Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro en Peugeot e-2008 beginnen ook na aftrek van de subsidie nog (ver) boven de 30.000 euro.

Goedkope elektrische suv

De MG ZS EV is de goedkoopste (lees: minst dure) elektrische suv op de Nederlandse markt. Tijdelijk doet MG nu 4000 euro van de prijs af. En dat is niet voor het eerst ... In juni vorig jaar startte MG een soortgelijke actie. Het Chinese merk verdubbelde toen de overheidssubsidie van 4000 euro op elektrische auto's voor particulieren. Met andere woorden: ook toen ging er 4000 euro van de prijs af. De subsidiepot voor 2021 is al lang op, dus nu blijft het bij de korting van MG zelf. Dat betekent dat je voor een MG ZS EV uit voorraad nu niet 30.985 euro kwijt bent, maar 26.985 euro. De levertijd is slechts twee weken.

Nieuwe MG ZS EV (2021) krijgt Tesla Model Y-neus en grotere batterijen

De vernieuwde MG ZS EV heeft een nieuw design, een grotere actieradius en sneller opladen met gewone laadpalen. De belangrijkste vernieuwing is de neus, die sterk lijkt op die van de Tesla Model Y. Ook de laadklep is verbeterd, zodat je niet meer door de knieën hoeft te gaan om eronder te kijken. De Long Range-batterij versie komt standaard met een 3-fase boordlader van 11 kW.

Hyundai Kona Electric vs MG ZS EV

De Hyundai Kona Electric is een krachtige en zuinige elektrische SUV, die perfect is voor mensen die niet te veel willen uitgeven aan hun maandelijkse leasebetaling. De MG ZS EV heeft een grotere batterij dan de Kona Electric, maar een kleinere range. Dit komt doordat de Kona zo verrekte zuinig met stroom omspringt. MG werkt met twee uitvoeringen waar veel op en aan zit, er is geen uitgebreide optielijst. Een energiezuinige warmtepomp is niet leverbaar, die reserveert MG voor vlaggenschip Marvel R.

Exclusieve MG (ZS EV) verhalen

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken