Powered by
AutoDisk

Volkswagen Multivan

De huidige Volkswagen Multivan werd in 2021 geïntroduceerd. De meest recente versie dateert uit 2024.

De Multivan is een auto uit het N-segment. Daarmee is hij vergelijkbaar met de Volkswagen ID.Buzz en Mercedes EQT.

Volkswagen Multivan Volkswagen Multivan

Afmetingen

Lengte: 4.97
Gewicht: 2088
Inhoud kofferbak: 461

De Volkswagen Multivan is beschikbaar als bus.

De Multivan is 4.973 mm lang en dat is korter dan gemiddeld voor een auto in het N-segment. De breedte bedraagt 1.941 mm en de 1.907 mm.

De wielbasis van de Multivan bedraagt 3.124 mm. Hoe groter de afstand tussen de voor- en achteras, des te meer beenruimte op de achterbank je over het algemeen hebt. Een wielbasis van 3.124 mm is minder dan gemiddeld.

Het leeggewicht is 2.088 tot 2.127 kilo. De maximale toegelaten massa (het maximale gewicht wat de auto, inclusief brandstof, passagiers en lading mag wegen) is 2.750 kilo.

De Volkswagen Multivan heeft een ondergemiddeld grote kofferbak. In zijn bagageruimte past 461 liter met alle zitplaatsen bezet, of 2.625 liter wanneer je de achterbank neerklapt.

Brandstof en actieradius

Voor de aandrijving is de Multivan verkrijgbaar met benzine hybride.

Hybride

De hybride Volkswagen Multivan is beschikbaar met een benzinemotor. Deze wordt ondersteund door een elektromotor, die tijdens het rijden energie opwekt bij het remmen en uitrollen van de auto. Een hybride auto combineert het beste van twee werelden: de grote actieradius van een brandstofauto, met de soepele aandrijving en extra zuinigheid van de elektromotor.

Plug-in hybride

De hybride Volkswagen Multivan is een plug-in hybride. Wat betekent dat de batterij ook met een stekker opgeladen kan worden. De batterij heeft een capaciteit van 10,4 kWh. Bij een gemiddeld verbruik van 17,2 kWh per 100 kilometer, haalt hij een actieradius van 50 kilometer. Dit ondersteund de brandstofmotor. De brandstoftank heeft een inhoud van 45 liter.

Capaciteit batterij 10,4 kWh
Gemiddeld verbruik elektrisch 17,2 kWh / 100km
Actieradius elektromotor 50 km
Tankinhoud 45 liter
Volkswagen Multivan Volkswagen Multivan

Prestaties

Vermogen 218 pk
0 naar 100 km/h 11,6 sec.
Topsnelheid 192 km/h

De Volkswagen Multivan heeft 218 pk. Daarmee sprint hij in 11,6 seconden van 0 naar 100 km/h. Pers je het maximale eruit, dan haalt hij een topsnelheid van 192 km/h.

Volkswagen Multivan Volkswagen Multivan

Prijs & private lease

De Volkswagen Multivan prijs begint bij € 58.620. Voor de meest uitgebreide en sterke variant, loopt de prijs op naar € 69.630. Bekijk hier alle Volkswagen Multivan prijzen.

Schieten deze aanschafprijzen je budget net voorbij? De Multivan is ook beschikbaar als private lease. Kijk hier voor de beste Volkswagen Multivan private lease deals.

Tests

Auto Review heeft de Volkswagen Multivan uitgebreid getest. Lees hier onze laatste tests.

Volkswagen Multivan nieuws

Lees hier het laatste Volkswagen Multivan nieuws van Auto Review

Alle artikelen over de Volkswagen Multivan

Ook in deze artikelen komt de Volkswagen Multivan voorbij: