​Hoe Shell V-Power ontwikkeld is en wat het uniek maakt

​Hoe Shell V-Power ontwikkeld is en wat het uniek maakt

We kondigden je eerder al aan dat we graag op zoek willen gaan naar mogelijkheden om de autoliefhebberij te behouden, maar dat wel verantwoorder te doen. Samen met Shell kijken we naar hoe zij met hun Shell V-Power brandstoffen dit mogelijk maken. En om te begrijpen wat Shell V-Power precies is, gaan we eerst in gesprek met Johanne Smith, brandstofexpertvan Shell. We stelden haar drie vragen om te begrijpen hoe Shell V-Power is ontwikkeld, wat het nu precies is en wat het zo uniek maakt.

Wat maakt Shell V-Power zo uniek als brandstof?

"In de eerste plaats zijn alle brandstoffen van Shell gericht op efficiëntie. Maar het bijzondere aan Shell V-Power brandstoffen is dat deze ook zijn ontworpen voor betere motorprestaties. Voor zowel de benzine- als de dieselvariant van Shell V-Power is een mix van ingrediënten samengesteld die motoren helpt te presteren zoals de autofabrikanten het bedoeld hebben.

Een belangrijke bijdrage leveren de actief reinigende toevoegingen die de strijd aangaan met vuil in de motor. Want dat gaat ten koste van de efficiëntie en prestaties. Dankzij de DYNAFLEX-technologie kan Shell V-Power die vuilafzettingen verwijderen en voorkomen tijdens het rijden.

Shell V-Power Benzine met een octaangetal van minimaal 98 bevat nog een extra toevoeging die de wrijving tussen de zuiger en cilinderwand verminderd, waardoor de zuiger gemakkelijker op en neer kan bewegen en energieverlies in de motor wordt verminderd."

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer je nu en start met streamen van sport, films en series

Shell V-Power staat bekend als premium brandstof, maar wat maakt deze dan anders dan andere premium soorten?

"Shell vergelijkt haar producten niet met concurrenten. Tenminste, niet in de media. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat we onze klanten graag de laatste technologie op brandstofgebied willen bieden. Dat is ook de reden dat we in 2017 een vernieuwde versie van Shell V-Power op de markt hebben gebracht. De formule bevat de hoogste levels DYNAFLEX-technologie en vertegenwoordigt de belangrijkste verandering sinds we begonnen zijn met het aanbieden van premium brandstoffen 20 jaar geleden.

Vergelijken we Shell V-Power met onze Shell Euro 95 dan kunnen we vertellen dat er drie keer zoveel 'schoonmaakmoleculen' in Shell V-Power zitten. En dat helpt niet alleen om vuilafzettingen te voorkomen, maar laboratoriumtesten hebben tevens uitgewezen dat we tot 80% van dat vuil kunnen verwijderen. Daarnaast is Shell V-Power drie keer actiever in het verminderen van wrijving in de motor."

Welke ontwikkelingsstadia heb je bij de ontwikkeling van een brandstof als Shell V-Power en hoe lang duren die?

"We hebben natuurlijk jarenlang kennis opgebouwd, nog specifieker: al honderd jaar. Met deze kennis zijn we vijf jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van de Shell V-Power brandstoffen die je nu kunt tanken. Een team van ongeveer 120 brandstofwetenschappers heeft gewerkt aan de ontwikkeling en het testen van de nieuwe brandstoffen.

De ontwikkeling begint in het laboratorium. Mede dankzij een enorme ervaring - onder andere bij Scuderia Ferrari – weet men precies wat voor soort aanpassingen effect hebben. Daarom start een ontwikkelingstraject ook altijd met het samenstellen van nieuwe formule-opties.

De meest belovende formules komen vanuit het lab terecht op de testbank. Shell haalt daarbij de motor uit de auto en zorgt ervoor dat deze altijd onder dezelfde omstandigheden haar testresultaten kan presenteren. Op de testbank heb je immers geen last van weersinvloeden of veranderingen in temperatuur.

Zitten de testen op de testbank erop, dan gaat men de weg op. Een hele vloot aan testvoertuigen zal de nieuwe brandstofformules in de praktijk beproeven.

Bij elkaar opgeteld worden er 3 miljoen testkilometers afgelegd verdeeld over zo'n 250 auto's. Het is niet voor niets een traject dat vijf jaar duurt."

Heb jij ook prangende vragen?

Binnenkort gaan we wederom in gesprek met de brandstofexperts van Shell. Heb jij prangende vragen die je wilt stellen? Laat het ons weten via shell@autowereld.com of reageer via Facebook.

Tip
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting
Formule 1 bij Viaplay: tijdelijk een jaar abonnement met 20% korting

Abonneer nu en start met streamen van sport, films en series

​Hoe Shell V-Power ontwikkeld is en wat het uniek maakt
​Hoe Shell V-Power ontwikkeld is en wat het uniek maakt
​Hoe Shell V-Power ontwikkeld is en wat het uniek maakt
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties