Nieuws

ANWB: Mensen uit Almere rijden het meest onveilig. Welke stad rijdt het veiligst?

ANWB: Mensen uit Almere rijden onveilig. Welke stad rijdt het veiligst?

Automobilisten uit Almere rijden het meest onveilig, volgens de ANWB. En mensen uit Enschede zijn de veiligste rijders. Dit blijkt uit een analyse van gegevens van de ANWB Veilig Rijden Verzekering. Bijna 50.000 automobilisten laten de ANWB ‘meekijken’.

Driekwart van de bijna 50.000 automobilisten rijdt keurig en krijgt een beloning in de vorm van korting op de verzekeringspremie. Opvallend genoeg werden ongeveer 750 ANWB-rijders gewaarschuwd voor extra gevaarlijk rijgedrag. Een voorbeeld hiervan is meer dan 50 kilometer te hard rijden.

Te hard rijden op de A4 bij Schiphol

Als je meedoet met deze autoverzekering, weet de ANWB dus hoe snel je rijdt, hoe vloeiend je rijdt en wáár je rijdt. Door de puntjes met elkaar te verbinden, worden problemen in de infrastructuur aan het licht gebracht. Op de A4 bij Schiphol hebben bestuurders bijvoorbeeld niet genoeg tijd om hun snelheid aan te passen. Het verkeersbord staat niet op de juiste plek.

“De beste bestuurder rijdt in een Suzuki Splash”

Stedelingen zijn slecht in sturen en remmen

Het is ook geinig om te zien dat stedelingen goed scoren op snelheid, maar minder op bochten en remmen. Mensen uit de provincie mogen dan een loden rechtervoet hebben, ze lijken de kunst van het autorijden beter te verstaan. 

Tip
Toyota Aygo X nu vanaf slechts €265 per maand
Toyota Aygo X nu vanaf slechts €265 per maand

Meer zien van deze compacte crossover?
Stel uw pakket samen

Welke auto rijdt vaak te hard?

We sluiten af met drie leuke weetjes. De beste bestuurder rijdt in een Suzuki Splash, mensen met een BMW 5-serie rijden het slechtst en de meeste snelheidsovertredingen worden begaan door Audi A6-rijders.

Om er zeker van te zijn dat de ANWB Veilig Rijden Verzekering voor jou de goedkoopste autoverzekering is, ga je autoverzekeringen vergelijken op Independer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot.
Lees meer »

Zoeken