Nieuws

BMW plaagt Mercedes-Benz met Halloween-grap

BMW plaagt Mercedes-Benz met Halloween-grap

In Nederland komt het nauwelijks voor: merken die elkaar op de hak nemen of plaagstootjes uitdelen op sociale media. Aan de overkant van de oceaan is het daarentegen zowat routine. Zo had BMW of America het gemunt op grote concurrent Mercedes-Benz met een pesterige Halloween-tweet.

BMW postte een foto van een Mercedes-Benz C-Klasse onder een autopyjama in de vorm van een 3-Serie. “Nu kan iedere auto zich verkleden als zijn favoriete superheld”, stond erbij. Aangevuld met ‘fijne Halloween’-wensen van BMW aan Mercedes.

Eng kostuum

Gelukkig was het social media-team van het merk met de ster wakker, want minder dan een uur later kwam er een reactie. “Goeie, BMW. Dat is een ontzettend eng kostuum. Vooral die grille.” Waarmee Mercedes ongetwijfeld doelt op de steeds groter wordende nieren van de nieuwste BMW-modellen.

Stuivertje wisselen

Maar welk model verkoopt er eigenlijk beter in de VS? Het is stuivertje wisselen. Als we naar 2013 kijken, dan haalde de 3-Serie in dat jaar een record, met 93.544 verkochte auto’s. In 2018 was dat aantal gedaald naar liefst 44.578, vooral omdat de markt zat te wachten op de nieuwe 3-Serie.

Meer C-Klasses

De Mercedes C-Klasse zat de 3-Serie in 2013 op de hielen met precies 88.251 verkochte exemplaren. In de jaren daarna heeft het model de aantallen veel beter op peil weten te houden. Want vorig jaar was de C-Klasse goed voor 60.410 stuks.

BMW plaagt Mercedes-Benz met Halloween-grap

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt.
Lees meer »

Zoeken