Nieuws

Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!

Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!

Britten houden wel van een geintje en zelfspot is ze evenmin vreemd. Dus wat heeft de Britse Rover 200 & 400 Owner's Club bedacht om het 30-jarige jubileum van de Rover 200 te vieren? Op 10 oktober doen ze de persintroductie van 1989 nog eens dunnetjes over. Nota bene 15 jaar na het faillissement van het merk.

Het evenement is natuurlijk vooral grappig bedoeld, maar de organisatie is uiterst serieus aangepakt. Aan elk detail is gedacht, zodat het jubileumfeest van de Rover 200 een echte time warp wordt.

'Nieuwe' Rover 200

Net als in 1989 komen de genodigden bijeen in het Lucknam Park Hotel bij het plaatsje Chippenham. Hier wordt de 'gloednieuwe' Rover 200 van de R8-generatie gepresenteerd. Op dezelfde locatie gaat de persconferentie van 30 jaar geleden woordelijk op herhaling. Die taak rust op de schouders van Denis Chick, de toenmalige communicatiemanager van de Rover Group.

Roze bril Rover-bezitters

Voor het hotel staan wederom vier versies van Rovers 'nieuwe' middenklasser opgesteld: een 214Si, een 214 GSi, een 216 SLi en een 216 GSi. Het 'journaille' bestaat ditmaal niet uit de immer objectieve leden van de autopers, maar uit liefhebbers. Zij zullen de Rover 200 waarschijnlijk door een veel rozere bril bekijken dan de dames en heren in 1989. Waar ze de autojournalisten van destijds wel precies in zullen volgen, is op de route van de testrit door de prachtige Cotswolds-regio.

Uniek clubevenement

Volgens John Batchelor, voorzitter van de Rover 200 & 400 Owner's Club, wilde de club zijn leden bij het jubileumfeest van de R8 een uniek programma voorschotelen. En hoewel het na 10 oktober niet neer uniek is, lijkt het ons een leuk idee als meer autoclubs dit geinige voorbeeld volgen.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!
Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!
Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!
Stop de persen: hier is de nieuwe Rover 200!
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken