Nieuws

210 pk snelle Mini Cooper S Works

210 pk snelle Mini Cooper S Works

John Cooper Works, de huistuner van Mini, heeft de 170 pk sterke Mini Cooper S een flinke pepkuur gegeven. Diverse aanpassingen aan de techniek zorgden ervoor dat de Cooper S nu 210 pk levert!

Afgelopen zomer heeft de Mini een kleine facelift ondergaan waarbij behalve wat minimale uiterlijke wijzigingen er ook wat aan de techniek gedaan is. Het vermogen van de Cooper S is toegenomen tot 170 pk. John Cooper Works, die verantwoordelijk is voor de supersnelle Mini´s, greep de kans om er nog meer uit te halen.

Motortuning: 210 pk!
Aanpassingen aan het motormanagement maar ook aan de compressor, het luchtfilterhuis, de luchtversnelling en het uitlaatsysteem deden wonderen. Een door John Cooper Works onder handen genomen Mini Cooper S levert daardoor geen 170 maar 210 pk. Het maximale koppel nam toe van 220 tot 245 Nm. En dat scheelt ook in prestaties. Standaard sprint de Cooper S in 7,2 seconden naar 100 km/h en wordt een topsnelheid gehaald van 222 km/h. De getunede versie doet het in slechts 6,6 seconden en behaalt een top van 230 pk.

Sportieve accessoires
Andere opties zijn gelijk gebleven en nieuwe opties zijn toegevoegd. Zo is de Cooper S te voorzien van andere bumpers, extra koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, een rolkooi, een verlagingskit (10 mm) en een sportinterieur bestaande uit dikke kuipstoelen en accessoires van carbon. Voor de toekomst staat een Sound-Kit op het programma. Dit pakket moet garant staan voor een flinke dosis geluid uit de Mini. Een ander luchtfilter, sportuitlaatsysteem en wat kleine aanpassingen aan de motor moeten hiervoor garant staan. Tevens kan het vermogen daardoor met nog ongeveer 5 pk toenemen. Een compleet remsysteem staat ook op het programma.

Via de Mini-dealers leverbaar
Alle John Cooper Works accessoires zijn leverbaar via de Mini-dealer. De prijzen zijn op aanvraag maar bekend is dat er in Duitsland zo´n € 5.000,- moet worden neergeteld voor het tuningprogramma.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
210 pk snelle Mini Cooper S Works
210 pk snelle Mini Cooper S Works
Redactie
Door Redactie

Zoeken