Zijn de zes uitlaten van deze Pagani Huayra BC er twee teveel?

Zijn de zes uitlaten van deze Pagani Huayra er twee teveel?

Controversiële mening: in een Pagani Huayra rijd je voor paal. De Italiaanse supersportwagen zit prachtig in elkaar, maar is zo verschrikkelijk over de top! Neem deze nieuwe Pagani Huayra BC Pacchetto Tempesta. Hoeveel koolstofvezel, spoilers, diffusers en uitlaten kan een mens aan? 

De Pagani Huayra werd in 2011 geïntroduceerd als opvolger van de Pagani Zonda. In de tien jaar dat het model nu op de markt is, heeft Pagani er ontelbaar veel varianten van gemaakt: de Huayra Roadster, Huayra BC, BC Roadster, Huayra R, Carbon Edition, White Edition, La Monza Lisa, 730S, BC Kingtasma, BC Macchina Volante, Pearl, Dinastia, Hermes Edition ... Er zijn nog meer.

Speciale Pagani Huayra BC voor tiende verjaardag

Om de tiende verjaardag van de Huayra te vieren, onthult Pagani tijdens de Monterey Car Week (die dit weekend begint) de BC Pacchetto Tempesta. Die heeft dezelfde 6,0-liter AMG-V12 met twee turbo's als de 'gewone' Huayra, maar is opgeschroefd naar 827 pk en 1100 Nm koppel. En dat is precies hetzelfde als de krachtbron in de Pagani Huayra Imola levert.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Zijn de zes uitlaten van deze Pagani Huayra er twee teveel?
Zijn de zes uitlaten van deze Pagani Huayra er twee teveel?

Pacchetto Tempesta betekent 'stormpakket'

Pacchetto Tempesta klinkt als een gerecht dat je bij de plaatselijke pizzeria kunt bestellen, maar is eigenlijk Italiaans voor 'stormpakket'. En daarmee doelt Pagani simpelweg op de aerodynamische verfijningen die de fabrikant op deze Huayra BC heeft aangebracht.

Uitlaten in Philips-scheerapparaat-patroon

Opvallend zijn de enorme frontsplitter, de aerodynamische aanpassingen aan de dorpels, de snorkels achter de c-stijlen en de zes uitlaten. Vier zijn gegroepeerd in het typische Philips-scheerapparaat-patroon dat Pagani toepast. De andere twee vind je onder in de extreme achterdiffuser.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties