Maserati geeft ons allemaal de middelvinger

Maserati geeft ons allemaal de middelvinger

Zou Maserati boos zijn omdat we nauwelijks Ghibli’s, Quattroportes en Levantes kopen? Want het Italiaanse luxemerk geeft ons op deze foto’s allemaal de middelvinger. Oh, en er staat ook nog een sportwagen op: de aankomende MC20.

Grapje natuurlijk. Maserati bedoelt met deze foto’s iets heel anders. Het prototype van de MC20 is aan zijn testfase begonnen en wordt naar allerlei iconische Italiaanse plekken gesleept. Hier is de sportwagen gefotografeerd voor het beeld L.O.V.E. in Milaan. Volgens Maserati staat de sculptuur voor de Italiaanse durf in de moderne kunstwereld.

Maserati geeft ons allemaal de middelvinger
Maserati geeft ons allemaal de middelvinger
Maserati geeft ons allemaal de middelvinger

Maserati Corse 2020

En durf kun je ook Maserati niet ontzeggen. De MC20 – de naam staat voor Maserati Corse 2020 – wordt volledig elektrisch en zal later dit jaar worden onthuld. Er is nog weinig bekend over het model, al gaan we ervan uit dat hij vierwielaangedreven wordt en een vermogen van meer dan 600 pk heeft.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Miljardeninvestering

Dit jaar krijgt Maserati zo’n 1,6 miljard euro van moederbedrijf Fiat Chrysler. De helft daarvan gaat naar het moderniseren van de fabriek in Turijn, die geschikt gemaakt moet worden voor de productie van elektrische auto’s. De andere 800 miljoen euro wordt besteed aan een nieuwe assemblagelijn, waar in 2021 een nieuwe suv vanaf komt rollen. Het model wordt onder de Levante gepositioneerd.

Hybrideversie van Ghibli

Maserati gaat bovendien sterk inzetten op elektrificatie. Dit jaar al wordt een hybrideversie van de Ghibli gepresenteerd. Op termijn volgen ook de Quattroporte en Levante Hybrid. De volgende generatie GranTurismo en GranCabrio krijgen eveneens een stekker en maken hun opwachting in 2021. Ze zullen er ook gewoon met brandstofmotor zijn.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Remco Slump
Door Remco Slump

Voormalig redacteur van Auto Review. Liep in 2005 stage bij het autoblad dat hij als kind las en bleek best een potje te kunnen schrijven. Heeft dringend een hoger salaris nodig, aangezien youngtimers uit de 90s en 00’s akelig duur zijn geworden. Kwijlt zonder schaamte als er een BMW 850CSi langsrijdt. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties