Beelden BMW 8-serie Gran Coupé uitgelekt

Beelden BMW 8-serie Gran Coupé uitgelekt

Het lijkt erop alsof veel fabrikanten onlangs de cursus Lekken voor Gevorderden hebben gegeven. Dit keer zijn het beelden van de nieuwe BMW 8-serie Gran Coupé die voortijdig op internet belanden.

Begin dit jaar moesten we het nog doen met spionagefoto's van een in de sneeuw dartelende BMW 8-serie Gran Coupé. En nu, een halfjaar later, maar nog voordat BMW de officiële beelden heeft vrijgegeven, zien we de vierdeurs 8-serie al in volle glorie.

Inside job

Je kunt tegenwoordig ook niemand meer vertrouwen, zelfs je eigen personeel niet ... Tenminste, we vermoeden dat het verspreiden van het beeldmateriaal - vermoedelijk clipjes uit een video - een inside job is.

Fastback-variant BMW 8-serie Coupé

Even ter opfrissing van je geheugen: de BMW 8-serie Gran Coupé is de vijfdeurs fastback-variant van de 8-serie Coupé. Het is BMW's beoogde concurrent van de Porsche Panamera, de Audi A7 Sportback en de Mercedes-AMG 4-door Coupé. Op de beelden is goed te zien dat er bij de BMW 8-serie Gran Coupé neustechnisch weinig is veranderd ten opzichte van de 8-serie Coupé.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Ook achter het gaas van de BMW-nieren verwachten we geen verrassingen. Hier zullen we in de instapper waarschijnlijk de drieliter zes-in-lijn met 340 pk tegenkomen. Wie dat te min vindt, komt terecht bij de 4,4-liter V8 met 530 pk. Als je ondanks de kilometerheffingsplannen van de Mobiliteitsalliantie nog van plan bent flinke afstanden te maken, dan wordt de drieliter diesel met 320 pk jouw favoriet. Ook een zes-in-lijn, trouwens. Alle motoren worden gekoppeld aan de bekende achttraps Steptronic-automaat.

Verlengde wielbasis

De grote verschillen met de 8-serie Coupé zitten hem in de verlengde wielbasis en de verder naar achteren lopende daklijn. Tja, waar zou je anders de achterportieren en de grotere achterbank kwijt moeten? Over grofweg een halfjaar gaan we proberen of je inderdaad een beetje fatsoenlijk achter in de BMW 8-serie Gran Coupé kunt zitten.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Beelden BMW 8-serie Gran Coupé uitgelekt
Beelden BMW 8-serie Gran Coupé uitgelekt
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties