Wordt de DS 9 beter dan de Audi A4 en BMW 3-serie?

Wordt de DS 9 beter dan de  Audi A4 en  BMW 3-serie?

Met een rijke uitrusting, een hoogwaardig interieur en vooral innovatieve techniek moet de DS 9 nog dit jaar de strijd aangaan met de Audi A4 en de BMW 3-serie. Maakt de Franse nieuwkomer een kans? Deze schets laat in elk geval een dikke sedan zien.

De afgelopen jaren zijn er al diverse schetsen en studiemodellen van de DS 9 voorbijgekomen. De een nog wilder dan de andere. We hebben het idee dat de illustratie op de website van Auto Zeitung een realistischer beeld geeft van de definitieve versie. We gaan het eind dit jaar zien, wanneer de DS 9 zijn publieksdebuut maakt.

DS 9 wordt zakensedan

Met de DS 7 en de DS 3 haakt DS Automobiles gretig aan bij de SUV-hype. Maar bij een zelfverklaard premiummerk mag een degelijke zakensedan natuurlijk niet ontbreken. Wie in dit segment actief is, moet automatisch de strijd aangaan met de Audi's A4 en BMW's 3-serie van deze wereld. En dan zijn een onderscheidend uiterlijk en een hoogwaardig interieur niet genoeg.

Hoogstaande techniek DS 9

Volgens onze collega's van Auto Zeitung gooit DS vooral hoogstaande techniek in de strijd om de Duitse concurrentie aan te pakken. Een deel daarvan is te vinden in (semi-) elektrische aandrijflijnen. De verwachting is dat de DS 9 er ook als 300 pk sterke plug-in hybride komt, en dat de koper eveneens kan kiezen voor een volledig elektrische versie. Voor de traditionele verbrandingsmotoren mag de DS 9 straks een greep doen uit de schappen van de Peugeot 508.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Top of the bill

Verder zit de DS 9 boordevol moderne veiligheidssystemen. Die vinden we ook al aan boord van de DS 3 en de DS 7, maar de verwachting is dat de DS 9 er nog een schepje bovenop doet. Nachtzichtassistent, technieken die semi-autonoom rijden mogelijk maken en ook op het gebied van internettoegang en onlinediensten wordt de DS 9 top of the bill.

Elk jaar een nieuwe DS

Overigens is de DS 9 zeker niet de laatste aanval in het productoffensief van DS Automobiles. Onlangs kondigde een woordvoerder aan dat we tot 2023 jaarlijks een nieuw DS-model tegemoet mogen zien.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties