Drup, drup, drup ... De Ferrari V12 Spider lekt het web op

Ferrari heeft kennelijk niet van iedereen de telefoon ingenomen toen de nieuwe V12 Spider werd gepresenteerd. Want een ondeugende aanwezige heeft toch een kiekje weten te schieten van de open supersportwagen. En die staat nu op het internet.

Er zit geen enkele lijn in de namen die Ferrari aan zijn modellen geeft. Zo werd de 575M Maranello naar 599 GTB Fiorano, F12berlinetta (yep, kleine letter en aan elkaar) en 812 Superfast.

Stalen klapdak

Van die laatste staat dus een open versie klaar. Eentje die niet 812 Spider gaat heten (dat is natuurlijk te logisch voor Ferrari), maar V12 Spider. Het model – dat is uitgerust met een stalen klapdak – wordt geen gelimiteerde special, maar gewoon een productiemodel. Ferrari introduceert binnenkort ook cabriovariant van de F8 Tributo, die naar verluidt V8 Spider gaat heten.

Atmosferische twaalfcilinder

Grotere broer V12 Spider heeft een atmosferische 6,5-liter twaalfcilinder, die in de 812 Superfast goed is voor 800 pk en 718 Nm. Of hij de standaardsprint naar 100 km/h eveneens in 2,9 seconden kan doen, is afwachten. De V12 Spider zal door de extra verstevigingen aan de carrosserie namelijk iets zwaarder zijn dan de 812 Superfast.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties