Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar!

Vanaf €24.290​ (excl. €2.950 subsidie)| ​Plaats nu een reservering en profiteer van exclusieve voordelen!

Nieuwe Citroën ë-C3​: maakt elektrisch rijden betaalbaar! Reserveer nu
Nieuws

Volkswagen: ‘geen zorgen over accupakket ID-modellen’

Volkswagen: ‘geen zorgen over accupakket ID-modellen’

Volkswagen is hard bezig om de consument op te warmen voor zijn elektrische ID-modellen. Om twijfelaars over de streep te trekken, wil het merk zorgen over een mettertijd teruglopende accucapaciteit wegnemen.

Nog zo'n 120 nachtjes slapen en Volkswagen presenteert de ID 3. Dit wordt het eerste model van de Duitse gigant dat vanaf de tekentafel is ontworpen als EV. De ID 3 komt er met verschillende accupakketten, waarvan de zwaarste versie goed is voor een rijbereik van 550 kilometer (WLTP-cyclus). Wie een kleinere actieradius ook prima vindt, kan kiezen voor een kleiner, en dus goedkoper accupakket, waarmee je 330 kilometer ver komt.

Laadvermogen tot 125 kW

Maar voor welk accupakket je ook kiest, Volkswagen wil er graag voor zorgen dat je niet te veel tijd kwijtraakt met opladen. Daarom levert het zijn ID-modellen met een laadvermogen tot 125 kW. Dat betekent dat de ID 3-rijder met behulp van de snelste snelladers zijn weg weer heel rap kan vervolgen. De laadpauze hoeft niet langer te duren dan het nuttigen van een bak koffie met appelpunt plus een sanitaire stop. Overigens komt de Audi e-tron tot 150 kW, maar de Mercedes EQC komt niet verder dan 112 kW en de compacte Koreanen blijven steken op 77 kW.

Volkswagen wallboxes

Omdat de meeste mensen hun elektrische auto thuis of op het werk opladen, gaat Volkswagen daarvoor eigen laadstations (wallboxes) leveren. Hiermee kan het accupakket in een werkdag of een nacht volledig worden opgeladen.

Tip
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?
Nog niet klaar voor de overstap naar elektrisch rijden?

Met Private Lease stap je al vanaf €279,- p/m in de iconische Fiat 500 Hybrid.

8 jaar of 160.000 kilometer

Verder is Volkswagen zich ervan bewust dat veel mensen zo hun twijfels hebben over de betrouwbaarheid van de accupakketten op de langere termijn. Om deze groep gerust te stellen, meldt de fabrikant nu dat de accupakketten ook na acht jaar of 160.000 kilometer nog zeker 70 procent van hun capaciteit behouden. Of deze verwachting ook wordt bekrachtigd middels een officiële fabrieksgarantie, is vooralsnog onduidelijk. Nu al enthousiast? Bestellen c.q. reserveren kan al.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volkswagen: ‘geen zorgen over accupakket ID-modellen’
Volkswagen: ‘geen zorgen over accupakket ID-modellen’
Volkswagen: ‘geen zorgen over accupakket ID-modellen’
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s.
Lees meer »

Zoeken