Overige

De BMW M3 en M4: de nieuwste sterren van BMW

De BMW M3 en M4: de nieuwste sterren van BMW

De nieuwe BMW M3 en M4 rijden in maart de showrooms in. De nieuwste sterren van de BMW M-lijn zijn krachtiger, opvallender en puristische dan ooit. Circuitwaardig én geschikt voor dagelijks gebruik.

De nieuwste generatie van deze iconische high-performance sportauto’s komt exact 35 jaar na de kennismaking met de allereerste M3. Dit model behoeft geen introductie meer. Geen enkele high performance auto is sinds 1986 in de premium middenklasse zo synoniem geworden met power, dynamiek en praktische gebruikseigenschappen.

Volbloed topatleet

Beide modellen zijn achterwielaangedreven en beschikken over de nieuw ontwikkelde, nog sterker geworden zescilinder (353 kW/480 pk) en een optimaal afgestemde handgeschakelde M-zesversnellingsbak. Deze vertrouwde combinatie maakt een zeer dynamische rijstijl mogelijk en transformeert de auto tot een volbloed topatleet. Voor wie het niet snel genoeg kan gaan, zijn de nog krachtigere Competition-uitvoeringen verkrijgbaar.

De nieuwe BMW M3 en M4 rijden hun concurrentie eruit dankzij de beste rijdynamiek in het segment. Dit danken ze aan de grotere spoorbreedte, grotere wielen, fijnafstemming en versteviging van het onderstel en nieuwe regelsystemen. 

De BMW M3 en M4: de nieuwste sterren van BMW

BMW M3

Beide M-modellen delen een aantal optische kenmerken met hun voorgangers, maar hebben een nieuwe, verticaal gevormde BMW-niergrille, zichtbaar bredere carrosserie en een standaard carbon dak. De nieuwe BMW M3 Sedan oogt toegankelijk en praktisch, maar vergis je niet. Het is een wolf in schaapskleren. Deze sportsedan heeft genoeg power door de 480 pk sterke high-performance BMW M TwinPower Turbo-motor en geavanceerde technologieën die zijn afgeleid van de autosport.

De BMW M3 en M4: de nieuwste sterren van BMW

BMW M4

In 2014 kwam de eerste tweedeurs M4 Coupé uit, een meer uitgesproken model dan de M3. Ook van de M4 komt nu een nieuwe generatie op de markt. Met een flink toegenomen vermogen, voelbaar meer rijdynamiek en autosportwaardige prestaties. Combineer dat met zijn buitengewoon markante en krachtige uitstraling en je hebt een auto om verliefd om te worden.

“De M4 is een auto voor de echte liefhebber. Je moet hem aankunnen”, zegt John Penning van Dubbelsteyn | De Fonkert BMW & Mini. “Hij moet je aanspreken en je moet het gevoel krijgen: die moet ik hebben.”

Er zijn verschillende manieren om een BMW M3 en M4 te rijden, waaronder operational lease of private lease. “Het voordeel daarvan is dat je zekerheid hebt. De kosten liggen vast voor een langere looptijd en je weet precies waar je aan toe bent. Alle extra kosten, zoals de verzekering en het onderhoud, liggen bij de leasemaatschappij. Je hoeft alleen maar te tanken en je kan genieten van de mooiste, gloednieuwe BMW M3 en M4.”

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken